Nina Táborská Kultúra

Program na tento víkend: Toto si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Program na tento víkend: Toto si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni
Zdroj: Dnes24.sk

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / Vstup voľný

Biela noc – Malacky, Stupava, Senec

Nedávno sa v našom hlavnom meste uskutočnil festival Biela noc, ktorý navštívilo 100-tisíc ľudí. Tri významné diela teraz uvidia diváci v Malackách, Stupave a Senci. Biela noc, prestížny medzinárodný umelecký projekt, má za úlohu priblížiť širokej verejnosti súčasné formy umenia ako aj netradičné, nepoznané a významné miesta európskych metropol. Viac sa dočítate TU.

Sobota / Malacky, Stupava, Senec / Vstup voľný

2. lampiónový sprievod Modrou / Putovanie s Ľ. Štúrom

Neseďte v posledný októbrový deň doma a príďte sa prejsť Modrou. Zažijete netradičný podvečer! Navštívite viaceré pamiatky, započúvate sa do príbehov a stretnete známe osobnosti zo štúrovského obdobia. Sprevádzať vás bude počas celej trasy Ľudovít Štúr. Na cestu si posvietite lampiónmi. Účasť v maskách je viac ako vítaná.

Sobota / Modra, pred KDĽŠ / 17:00 / Vstup voľný

Bál

Každý už taký príbeh počul, no možno nevidel. Keď je najinteligentnejšia žena priťahovaná k tomu najväčšiemu gaunerovi. Vie, že je to sebazničujúca vášeň, ale… Pozrite si Bál na motívy poviedok Boženy Slančíkovej – Timravy.

Tešiť sa môžete na Alexandra Bártu, Táňu Pauhofovú, Jána Koleníka, Ľuboša Kostelného, Dianu Mórovú, Jozefa Vajdu, Zdenu Studenkovú, Daniela Fischera, Mariána Geišberga, Kamilu Magálovú, Janu Oľhovú, Františka Kovára a ďalších.

Sobota / Slovenské národné divadlo – Činohra / 19:00 / Vstupné: 20 eur, 15 eur, 10 eur, 5 eur

Vegánsky deň

V nedeľu môžete osláviť Medzinárodný vegánsky deň v bratislavskom klube A4. Čaká vás celovečerný program a vegánske občerstvenie. Tešiť sa môžete tiež na ďalšiu slovenskú premiéru, tento krát dokumentárneho filmu Speciesism. Čaká vás tiež prednáška a pravdaže lahodné, benefičné, vegánske občerstvenie. Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / A4 – priestor súčasnej kultúry / 18:00 / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM