Nina Táborská Kultúra

Program na tento víkend: Pozrite sa, čo si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Program na tento víkend: Pozrite sa, čo si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Retro burza

Túto sobotu vás čaká burza domáceho handmade pestrá ako jesenné lístie. Ak patríte k fanúšikom portálu SAShE.sk, prídete si na svoje. Šikovní tvorcovia vám predstavia od oblečenia pre dámy, pánov aj detičky, náušníc, náhrdelníkov, čeleniek, prsteňov či platní až po rôzne starožitnosti. Pripravené bude aj chutné občerstvenie od Moje a kreatívny workshop v réžii Šperkova, ktorý nám ukáže ako si vyrobiť jedinečné a pekné podložky či vrecúška pomocou decoupage techniky. Viac sa dočítate TU.

Sobota / KC Dunaj / 10:00–17:00 / Vstup voľný

Tekvicové slávnosti

Výstava tekvíc a jesenných plodov, súťaž o najkrajšiu tekvicu, výmena receptov, ochutnávka tekvicových placiek – to môžete zažiť na Prievozských tekvicových slávnostiach už túto sobotu 17. októbra v Spoločenskom dome Prievoz na Kaštieľskej ulici v Ružinove. Podujatie každý rok priláka dospelých, seniorov aj rodiny s deťmi. Pre deti sú tu pripravené tvorivé dielničky a o zábavu sa postará aj detský folklórny súbor Trávniček. Vstup je voľný.

Sobota / Spoločenský dom Prievoz / 15:00–17:30 / Vstup voľný

Benefičný trh zručností

Benefičný trh vám ponúka možnosť naučiť sa niečo nové a zároveň aj pomôcť dobrej veci. V jednotlivých stánkoch získate nové zručnosti (prvá pomoc, sebaobrana, joga, masáž, origami,…) a všetky vyzbierané peniaze pôjdu na podporu Kliniky detskej neurológie, Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

Sobota / Medická záhrada / 10:00 / Vstup voľný

Salome

Jeden z najväčších géniov hudby Richard Strauss vošiel do histórie opery ako kompozičný virtuóz dokonale ovládajúci hudobno-dramatické umenie. Inscenáciu hudobnej drámy v jednom dejstve podľa literárnej predlohy Oscara Wilda pripravuje Opera SND pri príležitosti 150. výročia narodenia skladateľa v spolupráci s jednou z výrazných osobností nemeckého divadelníctva, režisérom a dramaturgom Hansom-Joachimom Ruckhäberlem.

Nedeľa / Slovenské národné divadlo – Opera / 17:00 / Vstupné: 25 eur, 17 eur, 10 eur, 6 eur

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / A4 – priestor súčasnej kultúry / 19:00 / Vstup voľný

Okrem tohto programu počas soboty pokračuje aj nultý ročník podujatia FASHION DEALã. Viac sa dočítate tu: Urban kultúra pod jednou strechou! Bratislavčanov čaká ďalšie jedinečné podujatie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM