Tomáš Stupavský Kultúra

Program na tento týždeň: Vaše pracovné dni v Bratislave si môžete spríjemniť dávkou kultúry

Nový týždeň je opäť tu a aj tento raz vás čaká rôznorodý program, ktorý vám spríjemní pracovné dni. Chvíľku voľna tak môžete vyplniť napríklad aj takýmito aktivitami. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Program na tento týždeň: Vaše pracovné dni v Bratislave si môžete spríjemniť dávkou kultúry
Zdroj: TASR

Múdry Pondelok

Barový vedomostný kvíz Múdry Pondelok moderuje Ludwig Bagin. V dvoch kolách vás pobaví a poučí 30timi otázkami z rôznych vedomostných oblastí. Súťaží sa v tímoch a ako výhru môžete utŕžiť fľašu ginu, lístky na koncerty a parties alebo drinky podľa vášho výberu.

Pondelok / Nu Spirit Club / 19:00 / Vstup: 2 eurá

Pre šikovné ručičky

Pre šikovné ručičky – tvorivé popoludnie pre deti od 3 do 10 rokov. Tvorivé dielne sú zamerané na rozvoj zručnosti, kreativity a fantázie detí, s využitím rôznych výtvarných techník.

Utorok / CC Centrum / 16:30 / Vstup: 2 eurá

Manifest

Kúsok festivalového leta si budete môcť vychutnať aj v centre Bratislavy. Malý mestský festival, Manifest, už po tretí krát netradične otvorí školský rok na Fakulte architektúry STU.

Jeho ideou je privítať freshmenov na škole, ukázať im, že štúdium architektúry je hneď od začiatku adrenalín. Podporou bude tomu nezameniteľný pojazdný hudobný stage, Red Bull Tour Bus, ktorý bude zaparkovaný priamo na Námestí slobody v Bratislave. Na jeho streche vám budú náladu diktovať hneď niekoľké domáce slovenské kapely a djs.

Vychutnať si budete môcť domáce koláče či limonády, k tomu burger a pivo. Takisto sú pripravené aktivity pre budúcich prvákov ako napríklad burza skrípt či materiálov.

Streda / Námestie slobody / 14:00 / Vstup voľný

Veda v centre – Je odkaz Ľudovíta Štúra aktuálny aj v súčasnosti?

Práve v tomto roku, v októbri, uplynie presne 200 rokov od narodenia Ľudovíta Štúra. Učíme sa o ňom už od základnej školy, poznáme ho ako učiteľa, novinára, historika, spisovateľa, jazykovedca a kodifikátora spisovnej slovenčiny, či poslanca Uhorského snemu. Poznáme ho však aj ako odvážneho, bezúhonného, húževnatého a neúplatného muža.

V septembrovej Vede v Centre vám Ľudovíta Štúra predstavia ako národovca, ktorý výraznou mierou prispel k modernizácii Slovenska. Diskutovať sa bude aj o tom, prečo sa Štúr stal emblematickou osobnosťou moderných slovenských dejín a čo je na Štúrovi popri jazyku „živé“ aj dnes, čo by sme si mali uvedomiť pri uvažovaní o chode vlastných dejín.

Štvrtok / Centrum vedecko-technických informácií SR / 17:00 / Vstup voľný

Európsky deň jazykov 2015

Koniec septembra je venovaný oslave európskych jazykov. Príďte 25. septembra na Hviezdoslavovo námestie, kde sa dozviete viac o jazykoch a kultúrach Európy.

Európska únia disponuje skutočným jazykovým bohatstvom, používa sa v nej 24 úradných jazykov a viac ako 60 regionálnych alebo menšinových jazykov.

O tom, že spev a hudba nepoznajú ani jazykové hranice, sa budete môcť presvedčiť pri sledovaní programu na hlavnom pódiu, v rámci ktorého sa predstavia tiež študenti polonistiky Univerzity Komenského.

Piatok / Hviezdoslavovo námestie / 9:00 / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM