Nina Táborská Kultúra

Program na tento pracovný týždeň: Spríjemnite si horúce letné dni, takýto program ponúka Bratislava

Ďalší pracovný týždeň máme tu. Okrem horúčav prináša už tradične aj rôznorodý program. Pozrite sa, čo vás čaká počas najbližších dní.

Ilustračný obrázok k článku Program na tento pracovný týždeň: Spríjemnite si horúce letné dni, takýto program ponúka Bratislava
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Literárny klub u Zichyho: Dušan Mitana – Slovenský poker

Takto pred rokom na nádvorí Zichyho paláca uviedol Dušan Mitana reedíciu knihy Nočné správy. Už tento utorok pred vami Mitana za príjemnej hudby Mariana Vargu uvedie nové vydanie knihy Slovenský poker a prečíta legendárnu dekadentnú poviedku Kiki a Viky. Podujatie má na starosti literarnyklub.sk a vydavateľstvo KK Bagala.

Utorok / 18:00 / Zichyho Palác, Ventúrska 9

Pamiatky Bratislavy známe i neznáme

Medická záhrada ponúka počas leta rôznorodý program. Súčasťou je aj letná čitáreň, kde sa tento utorok bude rozprávať o Bratislave, konkrétne o pamiatkach Bratislavy, ktoré sú známe i neznáme, poznané i nepoznané. Zaujímavosti o Bratislave vám porozpráva historička Viera Obuchová.

Utorok / 17:00 / Medická záhrada

Šermiarske utorky v Starej radnici

Utorok, zdá sa, ponúka hneď niekoľko podujatí. Ďalším z nich je aj zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenie, plné scénok, ukážok bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka, boj s chladnými a strelnými zbraňami, mučenie bosorky a napríklad aj ohňová show.

Utorok / 18:30 / Stará radnica

Slovenské dejiny – známe neznáme

Tretí diel syntetických Slovenských dejín autorov Miriam Viršinskej a Petra Podolana, ktorý vyšiel vlani v Literárnom informačnom centre, je venovaný obdobiu rokov 1780 – 1914. Slovenské dejiny III predstaví v stredu historik Peter Podolan v rozhovore s publicistom Petrom Turčíkom.

Streda / 18:00 / Letná čitáreň U Červeného raka

Kultúrne leto v Dúbravke

Mestská časť Dúbravka bude počas tohto leta kultúrna. Zapája sa totiž do bratislavského Kultúrneho leta. Na amfiteátri na Valachovej ulici sa bude prázdninový program konať vždy v piatok, tešiť sa môžete na programy pre deti, vystúpia aj rockové kapely. Viac sa dočítate tu: Dúbravka neprázdninuje, ožije Kultúrnym letom

Piatok / 17:00 / Amfiteáter, Valachova ulica pri Dune

Ak vás program nezaujal, skúste si pozrieť tiež: Letný večer s dobrým filmom, osviežujúcim drinkom a priamo pod holým nebom. Aká je bratislavská ponuka letných kín?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM