Krimi

Proces v kauze sexuálneho zneužitia študentky museli opäť odročiť

Okresný súd Bratislava I musel vo štvrtok opäť odročiť podobne ako koncom apríla proces s obžalovaným Jiřím P. Ide o prípad zneužitia študentky pedagógom Slovenskej technickej univerzity v Bratislave ešte z roku 2006.

Ilustračný obrázok k článku Proces v kauze sexuálneho zneužitia študentky museli opäť odročiť
Zdroj: TASR

„Hlavné pojednávanie bolo odročené na neurčito z dôvodu práceneschopnosti obžalovaného. Súd preverí dôvodnosť práceneschopnosti obžalovaného a dĺžku jej trvania,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Koncom apríla prišiel na súd znalec, ktorý mal pôvodne k veci vypovedať. Podľa jeho slov už bol pre výpoveď predvolaný viackrát. Celý proces s obžalovaným sa uskutočňuje odznovu po náhlom úmrtí jedného z členov senátu. Všetky výpovede svedkov a ďalšie úkony je tak nutné zopakovať.

Podľa obžaloby dlhoročný pedagóg Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, docent Jiří P., v januári 2006 zamkol jednu zo študentiek v kabinete, obťažoval ju a dával jej neslušné návrhy. Docent stojí pred súdom pre trestný čin sexuálneho násilia. Vinu však odmieta.

Pre nevhodné správanie sa k vysokoškoláčke Martine, ktorá vystupovala ako policajná agentka, si docent jeden trest už odpykal. V novembri 2006 ho Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici uznal vinným z prijímania úplatku za to, že sexuálnymi radovánkami od vtedy 24-ročnej poslucháčky podmieňoval zapísanie známky.

Súd mu vtedy uložil trest dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov, s ktorým docent súhlasil. Samosudca Špecializovaného trestného súdu v roku 2010 žiadosť obžalovaného o obnovu konania zamietol.

Prečítajte si tiež: Bratislavská polícia naďalej pátra po agresívnom útočníkovi, ktorý zákerne napadol 30-ročného muža

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM