Jakub Haršany Samospráva

Problém s parkovaním v Dúbravke by mali zlepšiť nové spevnené plochy

Parkovanie je všeobecne známy problém takmer vo všetkých častiach hlavného mesta. Dúbravka sa situáciu snaží riešiť vybudovaním nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Problém s parkovaním v Dúbravke by mali zlepšiť nové spevnené plochy
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Nájsť voľné parkovacie miesto pri návrate z práce býva pre Bratislavčanov niekedy skutočne zložité. Rozprávať by o tom vedeli aj obyvatelia mestskej časti Dúbravka, ktorých večerné hľadanie voľného miesta vie poriadne rozčúliť.

Mestská časť sa tento problém snaží vyriešiť budovaním nových parkovacích miest. V posledných dňoch vznikli priestory pre zaparkovanie vozidiel v piatich lokalitách. „Spevnené plochy sme vybudovali v lokalitách na Bošániho, Považanovej, Nejedlého, Ožvoldíkovej a na Ušiakovej ulici,“ pre Bratislava24.sk povedala Zuzana Morávková z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke.

Ekologické parkovacie plochy

Nové parkovacie miesta majú výhodu v tom, že sú ekologické. „Jedná sa o spevnené trávnaté plochy, ktoré sú vybudované zo zatrávňovacích tvárnic,“ informovala Morávková. Pri budovaní týchto plôch sa museli dokonca niektoré stromy, ktoré by mohli byť ohrozené, presadiť na bezpečnejšie miesto.

Parkovacie plochy budú slúžiť všetkým obyvateľom Dúbravky a majú pomôcť zlepšiť zlú parkovaciu situáciu.

„Obyvateľom mestskej časti majú uľahčiť parkovanie, pretože parkovanie v týchto lokalitách je najmä večer problémové,“ dodala Morávková s tým, že mestská časť plánuje postupne podobné parkovacie plochy budovať aj na iných problémových miestach.

Nové parkovacie plochy v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM