Michaela Katonová Samospráva

Príspevok pri narodení dieťaťa zvýšili v Podunajských Biskupiciach na šesťdesiat eur

V bratislavských Podunajských Biskupiciach sa od začiatku tohto roka zvýšil príspevok pri narodení dieťaťa z 50 na 60 eur. Podmienkou poskytnutia príspevku je podľa informácií samosprávy predloženie originálu rodného listu dieťaťa a zabezpečenie jeho starostlivosti v spoločnej domácnosti.

Ilustračný obrázok k článku Príspevok pri narodení dieťaťa zvýšili v Podunajských Biskupiciach na šesťdesiat eur
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Príspevok bude poskytnutý rodičovi, ktorý sa preukáže trvalým bydliskom v mestskej časti Podunajské Biskupice. „Žiadateľ je povinný trvalé bydlisko zdokladovať evidenčným listom od správcu objektu (okrem rodinných domov), kde je dieťa prihlásené ako člen domácnosti,“ konštatuje mestská časť.

Doklad o preukázaní bývania musí jasne potvrdiť, že žiadateľ na uvedenej adrese býval pred narodením a najneskôr v deň narodenia dieťaťa. Príspevok sa bude vyplácať v príslušnom kalendárnom roku narodenia dieťaťa. „Pri deťoch narodených od 1. novembra 2016 si žiadateľ môže uplatniť príspevok najneskôr do konca februára 2017,“ podotýka mestská časť. Pri rodičoch, ktorým sa narodili napríklad trojčatá, situáciu rieši osobitný predpis.

Vyplácanie príspevku sa podľa samosprávy realizuje bezhotovostným prevodom na číslo bankového účtu zadané rodičom. „V prípade, ak rodič nemá otvorený bankový účet, vyplácanie príspevku sa bude realizovať v hotovosti z pokladne miestneho úradu,“ dopĺňa mestská časť.

Prečítajte si tiež: Petržalská samospráva pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Z DK Lúky sa stane inkubátor kultúry

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM