Tomáš Stupavský Rôzne

Pripravte si pevné nervy! Opravy na nábreží spôsobia meškanie MHD

Bratislavská doprava v posledných dňoch na mnohých miestach doslova kolabuje. Môžu za to rozsiahle opravy, ktoré sa vykonávajú na cestných komunikáciách hlavného mesta. No obmedzenia sa nedotknú iba vodičov osobných áut, ale aj ľudí, ktorí sa prepravujú MHD.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte si pevné nervy! Opravy na nábreží spôsobia meškanie MHD
Zdroj: TASR

Od dnešného večera, presne od 20:00, sa začne opravovať cesta na Nábreží armádneho generála L. Svobodu, v úseku v smere z mesta do Karlovej Vsi. Rekonštrukcie by mali prebiehať do 19. októbra.

„Z tohto dôvodu prosíme cestujúcu verejnosť o trpezlivosť, nakoľko opravy môžu spôsobiť výrazné meškania liniek MHD. Dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB) bude situáciu monitorovať a operatívne riadiť chod liniek MHD v spolupráci s príslušníkmi policajného zboru,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Výrazná zmena organizácie dopravy

Uzavretý bude zjazd z mosta SNP na Nábrežie arm. gen. L. Svobodu v smere z Petržalky, rovnako ako aj zjazd zo Staromestskej ulice na Nábrežie arm. gen L. Svobodu. Vodiči autobusov a električiek jazdiacich v daných úsekoch budú jazdiť so zvýšenou ohľaduplnosťou.

Prečítajte si tiež: Takto v súčasnosti vyzerá naša rozbitá Bratislava a ďalšie opravy sú na pláne + FOTO

Magistrát hlavného mesta ďalej upozorňuje, že bude zakázané ľavé odbočenie z Nábrežia arm. gen. L. Svobodu na Most SNP. Povolený bude len vjazd MHD. Obchádzkové trasy pre individuálnu dopravu budú viesť cez ostatné mosty, z tohto dôvodu je predpoklad vytvárania sa dopravných kolón a meškania liniek MHD.

V smere Rázusovo nábrežie – Nábrežie arm. gen. L. Svobodu – Karlova Ves bude možné miesto opravy obísť po električkovej trati. V opačnom smere bude jediným obmedzením nemožnosť odbočenia na Most SNP. Doprava bude riadená políciou a premávka bude usmernená prenosným dopravným značením.

„V súvislosti s uvedenými opravami cestných komunikácií a rovnako aj ďalšími, ktoré sa v meste realizujú a majú byť všetky ukončené do konca októbra roku 2015, prosíme cestujúcu verejnosť o trpezlivosť, nakoľko dopravné obmedzenia sa dotknú aj plynulosti MHD. DPB predpokladá v najbližších týždňoch výrazné meškania liniek MHD najmä v čase ranných a poobedných špičiek,“ uzavrela Volfová.

Prečítajte si tiež: Vodiči z Mosta SNP i Staromestskej na nábrežie od stredy neodbočia

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM