Rôzne

Pripravte sa s nami na najdôležitejšie zmeny v cestovných poriadkoch v Bratislave a okolí

Od 10. decembra dôjde k viacerým zmenám v rámci cestovania regionálnou a železničnou dopravou, ale aj bratislavskou MHD. Dotknú sa zmeny aj vašich spojov?

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa s nami na najdôležitejšie zmeny v cestovných poriadkoch v Bratislave a okolí
5
Galéria
Zdroj: TASR

V druhú decembrovú nedeľu dôjde v celej Európe k zmenám cestovných poriadkov. Informuje o tom Bratislavská integrovaná doprava, a. s. na svojom webe.

Zmeny v MHD

Čo sa týka zmien v bratislavskej MHD, zmeny budú len minimálne. Vznikne napríklad zastávka Zátišie (v smere jazdy von z mesta – linky 51, 58, N53, dojazdové spoje liniek 98 a 196), doplnenie zachádzok linky 23 na Mláku a s tým súvisiaca zmena cestovného poriadku (CP), úprava jazdných dôb na linke 57 a s tým súvisiaca zmena CP či prípadné prispôsobenie odchodov vybraný liniek MHD vlakovým spojom.

Regionálna doprava

V regionálnej autobusovej doprave dôjde k posunu časových polôh spojov obsluhujúcich predovšetkým železničné stanice v okrese Pezinok (Pezinok, Pezinok-zastávka, Šenkvice, Báhoň, Cífer), zriadenie novej zastávky v Malinove s názvom Malinovo, Tri vody a viacero zastávok v Malackách bude premenovaných.

Železničná doprava

K najpočetnejším zmenám dôjde v rámci železničnej dopravy. Vznikne nové vlakové spojenie medzi železničnou stanicou Bratislava-Petržalka a Maďarskom (obce Rajka, Bezenye, Hegyeshalom). Zabezpečovať ho bude päť párov vlakov v pondelok až sobotu a štyri páry vlakov v nedeľu. Viac o novej železničnej linke S8 (trať 132) sa dočítate TU.

Cesta rýchlikom z Bratislavy do Žiliny sa od 10. decembra skráti o 15 minút. Novinka súvisí so spustením 160-kilometrovej rýchlosti na trati medzi Bratislavou a Púchovom. Zmena rýchlosti sa dotkne všetkých rýchlikov s označením R 6XX a väčšiny regionálnych rýchlikov s označením RR 7XX premávajúcich medzi Bratislavou a Žilinou. Cesta „šesťstovkovými“ rýchlikmi z Bratislavy do Trenčína doteraz trvá hodinu a 28 minút, po novom to bude hodinu a 21 minút. Skráti sa teda o sedem minút. Kým do Žiliny to rýchlikom z Bratislavy trvá v súčasnosti dve hodiny a 46 minút, po novom to bude dve hodiny a 31 minút, teda o 15 minút menej.

Viaceré vlaky smer (Kúty) – Malacky – Bratislava sú vedené o niekoľko minút skôr alebo budú úplne zrušené (osobný vlak 2051 – 14:05 Malacky – 14:44 BA, Hlavná stanica, REx 1737 – 15:46 Malacky – 16:15 BA, Hlavná stanica).

Podrobné info o zmenách nájdete TU.

Cestovné poriadky regionálnych liniek platné od 10. 12. 2017 nájdete TU.

Grafikon vlakovej dopravy ZSSK 2017/2018 v kocke nájdete TU.

Spoje IDS BK
5
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM