Rôzne

Príprava obchvatu pod Malými Karpatami bude urýchlená

Predseda BSK Pavol Frešo sa spolu so zástupcami miest a obcí Malokarpatska zhodli na urýchlení projektovej prípravy obchvatu Slovenského a Chorvátskeho Grobu, Pezinka a Modry.

Ilustračný obrázok k článku Príprava obchvatu pod Malými Karpatami bude urýchlená
13
Galéria
Zdroj: TASR

Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja spolu so županom Pavlom Frešom prebrali s členmi Združenia miest a obcí Malokarpatska možnosti realokácie v Integrovanom regionálnom operačnom programe, z ktorého sa bude čiastočne financovať aj výstavba obchvatov Grobov, Pezinka a Modry. Informovala o tom tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Výstavba obchvatu

„Starostky, starostovia a primátori Malokarpatska našli jednohlasnú zhodu v realokácii, v plánovaní obchvatu a najmä v jeho čo najskoršej výstavbe. Rovnako podporili aj vznik Kreatívneho keramického centra,“ zhrnul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Predseda BSK Pavol Frešo sa spolu so zástupcami miest a obcí Malokarpatska zhodli na urýchlení projektovej prípravy obchvatu Slovenského a Chorvátskeho Grobu, Pezinka a Modry. V najbližšom období sa začne príprava projektovej dokumentácie a podľa stavu pripravenosti bude možnosť jeho časti prefinancovať z eurofondov. Starostky, starostovia a primátori v Združení miest a obcí Malokarpatska jednohlasne podporujú realokáciu v IROPe a zhodli sa na prefinancovaní projektových prác vo veci urýchlenia stavby obchvatu z prostriedkov I­ROPu.

Členovia Združenia miest a obcí Malokarpatska na svojom sneme uvítali aj vznik Kreatívneho keramického centra v Modre a zároveň podporili jeho financovanie zo štrukturálnych fondov. Majolika z Modry má totiž dlhú históriu a je jedným z kultúrnych pilierov regiónu.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM