Alexandra Húsková Samospráva

Prinášame vám prehľad podujatí "Bratislava pre všetkých" na štvrtok a piatok

Aj keď väčšina akcií dní otvorenej samosprávy bude prebiehať cez víkend, počas nasledujúcich pracovných dní je tiež pripravený program. Prečítajte si, kde si môžte už dnes vypočuť koncerty, či kúpiť knihu.

Ilustračný obrázok k článku Prinášame vám prehľad podujatí "Bratislava pre všetkých" na štvrtok a piatok
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtok

  • Od 8:00 do 19:00 hodiny navštívte Mestskú knižnicu a kúpte si knihu na Bratislavskej burze kníh, za symbolických 50 centov. Burza prebieha do 29.4.

Viac o burze kníh sa dozviete tu: Potrebujete pretriediť knihy, prípadne doplniť knižnicu novými titulmi a zároveň prispieť na dobrú vec?

  • V galérii Artotéka na Kapucínskej 1 sa o 17:00 hod otvára vernisáž Anity Bardos s názvom „Vidieť život v kolážach“. Vystavené diela sú výsledkom autorského výskumu vlastného „ja“, ktoré Anita Bardos pretavila do koláží počas dvojročného kurzu arteterapie.
  • O 18:00 sa bude v priestoroch pod Mestskou knižnicou komentovať fotokniha, ktorá na 500 záberoch zachytáva premeny Obchodnej ulice od roku 1984 až po 2014. Účinkujú Dado Nagy a Ľubo Stacho.
  • Otváracím koncertom o 19:00 sa začne v jezuitskom kostole – Kostole najsvätejšieho Spasiteľa – 9.medzinárodný festival detských, mládežníckych a dospelých zborov, pod názvom Slovakia Cantat 2015. Medzinárodný festival Slovakia Cantat je súťaž pre zbory a orchestre. Poslaním festivalu je obnova tradície stretávania sa speváckych zborov a orchestrov v Bratislave

Piatok

  • Na nádvorí Starej Radnice bude prebiehať Remeselný jarmok
  • Aj v piatok medzi 8:00–19:00 hod sa môžete zastaviť v Mestskej knižnici pre knižku za 0,50c počas konania Bratislavskej burzy kníh
  • Francúzske veľvyslanectvo bude mať Deň otvorených dverí pre verejnosť – treba sa zahlásiť vopred na diplo@france.sk
  • V Staromestskej knižnici sa budete môcť na jeden rok zadarmo zaregistrovať
  • Festival Slovakia Cantat 2015 bude mať v piatok dva koncerty : súťaž 10:00–14:00 hod v Moyzesovej sieni a medzi 19:00–20:00 hod budú prebiehať festivalové koncerty v Klariskách
  • V Primaciálnom paláci sa poobede medzi 15:00–17:00 hod prídite pozrieť na vernisáž paličkovanej čipky
  • V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca bude galavečer XXIII. ročníka udeľovania Ceny primátora Bratislavy,na ktorom si mesto uctí osobnosti Bratislavy a ich prínos pre hlavné mesto. Táto akcia je len pre pozvaných hostí.

Viac o podujatiach Bratislavy počas dní otvorenej samosprávy si prečítajte tu: Bratislava otvorí brány pre všetkých návštevníkov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM