Jakub Haršany Kultúra

Prinášame vám prehľad možností, ako stráviť zajtrajší sviatočný deň

Zajtra čaká väčšinu z nás voľný deň. Ak ešte nemáte program, prinášame vám niekoľko skvelých tipov, ako si užiť sviatočný deň.

Ilustračný obrázok k článku Prinášame vám prehľad možností, ako stráviť zajtrajší sviatočný deň
Zdroj: internet

Dobrý trh na Panenskej

Príďte si sviatočný deň užiť na Panenskú ulicu, kde vás od 10. hodiny čaká obľúbené podujatie Dobrý trh s vyše 150 stánkami a bohatým programom. Trh tento rok oslávi svoje piate narodeniny. V rámci osláv sa bude krstiť komunitná mapa plná skvelých tipov, čo sa dá na Panenskej vidieť, robiť a zažiť. Návštevníkov čakajú aj workshopy, koncerty a tradične pohodová atmosféra.

Panenská ulica / od 10:00 h.

Cosmos Discovery

Ak neviete čo s voľným dňom, v Inchebe sa koná svetová výstava o kozmonautike Cosmos Discovery. Výstava je rozdelená do desiatich galérií, v ktorých návštevníci uvidia viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR. Výstava ponúka skvelú zábavu pre celé rodiny. Môžete sa dotknúť Mesiaca, usadiť sa do riadiacej kabíny raketoplánu či vstúpiť na palubu vesmírnej stanice.

Incheba / od 9:00 do 20:00 h.

Tóny v tôni

Séria štvrtkových koncertov Tóny v tôni pokračuje aj v sviatočný deň. Večer si môžete užiť aj pod korunami stromov pri Horárni Horský park od 19. hodiny. Večernú idylu pred Horárňou spríjemní Valér Miko Trio jazzovými klavírnymi kompozíciami.

Horáreň Horský park / 19:00 h.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Štúrova ulica rozkvitla. Rozlúčka s letom bola farebná a veľkolepá

SAShE v Tržnici

Milovníci folklóru sa môžu tešiť na moderný folklórny festival v Starej tržnici. Čakajú na vás workshopy, ukážky tradičných remesiel, pútavé diskusie či chutné jedlá. Atmosféru nám spestria aj koncerty v podaní domácich interpretov. Priestory tržnice sa ráno otvoria o 10. hodine.

Stará tržnica / 10:00 h.

Návšteva ZOO

Chcete si spraviť spoločný výlet aj s vašimi najmenšími? Návšteva ZOO nikdy neomrzí. Príďte sa pozrieť na kráľa zvierat, hravé opičky či veľké nosorožce. Deti poteší aj prechádzka v Dino parku, kde sa môžu pokochať obrovskými dinosaurami. Výlet do ZOO vyčarí úsmevy na tvárach detí a poteší aj dospelých.

Mlynská dolina / od 9:00 do 18:00 h.

Výstava Osamelí

Ste fanúšikmi umenia? Sviatočný deň môžete stráviť aj prehliadkou zaujímavých diel na tému osamelí/ý v Galérii mesta Bratislavy. Výstava prezentuje práce autorov s diagnózou autizmu a zároveň diela profesionálnych výtvarníkov zo Slovenska, z Čiech a Nórska. Diela vznikli prostredníctvom rôznych médií vrátane kresby, maľby, inštalácie, objektu a videa. Autori tu zdieľajú svoje myšlienky o vplyve samoty či o neprítomnosti alebo nedostatku prepojenia.

Pálffyho palác / Panenská 11 / od 11:00 do 18:00 h.

Čítajte aj: Ako zvládne summit bratislavská MHD? Tento prehľad budete v piatok potrebovať

Dobrý trh na Panenskej ulici
28
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM