Michaela Katonová Samospráva

Primátor sa poďakoval spoločnostiam, ktoré finančne pomôžu mestu s prípravami predsedníctva v Rade EÚ

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pozval 22. decembra na spoločné stretnutie zástupcov vedenia spoločností, ktoré majú podľa uznesenia Vlády Slovenskej republiky vyčleniť financie na pomoc mestu pri finančnom zabezpečení príprav predsedníctva SR v Rade EÚ v Hlavnom meste SR Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Primátor sa poďakoval spoločnostiam, ktoré finančne pomôžu mestu s prípravami predsedníctva v Rade EÚ
Zdroj: Dnes24.sk

Na spoločné stretnutie, na ktorom sa primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal členom vedenia spoločností poďakoval za to, že finančne Bratislave pri prípravách predsedníctva pomôžu, boli pozvaní zástupcovia všetkých dotknutých spoločností: zástupcovia vedenia spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., spoločnosti Slovenská záručná a rozvojová banka, a. s., spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s., Slovenskej konsolidačnej, a. s., EXIMBANKY SR, Slovenskej pošty, a. s., spoločnosti TRANSPETROL, a. s. a Slovenského plynárenského priemyslu, a. s.

Slovenské predsedníctvo záleží od dobrej prípravy

„Bratislavu v budúcom roku čaká veľká skúška. V našom meste budeme hostiť európsku politickú špičku a chceme sa na to kvalitne pripraviť. Chcem sa vám poďakovať, že máte záujem pomôcť nášmu hlavnému mestu túto úlohu zvládnuť. To, ako bude vyzerať slovenské predsedníctvo a akú odozvu bude mať aj v zahraničí, závisí od toho, ako budeme pripravení. Verím, že aj vďaka tejto vašej pomoci všetko úspešne zvládneme,“ povedal na stretnutí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Členom vedenia jednotlivých spoločností tiež povedal, že prípravné práce budú klásť veľké nároky na celý chod mesta, lebo ako sám podotkol: „Opraviť cesty nie je možné bez dopravných obmedzení, preto náš čaká náročný polrok.“

Vláda SR 16. decembra na svojom zasadnutí schválila financie na zabezpečenie príprav predsedníctva SR v Rade EÚ – 14 miliónov eur pre hlavné mesto a jeden milión eur pre projekty Starého Mesta. Rokovania s predstaviteľmi vlády na tému podpory Bratislavy pri príprave predsedníctva Slovenska v Rade EÚ viedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal už dlhšie.

Opraví sa podchod na Trnavskom mýte aj ciferník na Radničnej veži

Vyčlenené financie sa podľa dohody investujú do realizácie viacerých investičných projektov, z ktorých budú mať mesto a jeho obyvatelia dlhodobejší úžitok – opravy komunikácií, revitalizácie verejných priestranstiev, opravy kultúrnych objektov mesta.

Kompletný zoznam projektov je dostupný v materiáli z rokovania, ide však o opravy asfaltového povrchu v centre a širšom centre mesta, sanáciu podjazdu na Hodžovom námestí, oprava podchodu na Trnavskom mýte, doplnenie lavičiek na námestiach, v parkoch, obnova fasády na objekte Klarisiek, Mirbachovom paláci, oprava ciferníka hodín na Radničnej veži a rôzne ďalšie.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa pripravuje na predsedníctvo SR v Rade Európskej únie. Plánuje viac spolupracovať s rezortom zahraničia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM