Maros Palesch Rôzne

Primátor predloží poslanom návrhy na riaditeľov

Primátor Milan Ftáčnik predloží poslancom na riadne, októbrové mestské zastupiteľstvo (27. október 2011) návrh na odvolanie a vymenovanie piatich nových riaditeľov príspevkových organizácií samosprávy.

Ide o Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), Generálny investor Bratislava (GIB), Marianum-Pohrebníctvo mesta Bratislavy, Správu telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy (STaRZ) a PAMING.

Uchádzači o štatutárov mestských organizácií sa zúčastnili na jednotlivých výberových konaniach, ktoré prebehli v závere mesiaca september a začiatkom októbra. V prípade súťaže na riaditeľa BKIS komisia rozhodla, že víťaz vzíde až z druhého kola, pričom do druhého kola boli pozvaní traja najúspešnejší uchádzači z prvého, v ktorom sa uchádzalo o post riaditeľa 10 záujemcov.

O návrhoch na nových riaditeľov príspevkových organizácií rozhodovali výberové komisie, ktoré boli zložené z odborných zamestnancov samosprávy a poslancov mestského zastupiteľstva. Zloženie jednotlivých komisií, pravidlá ich práce – rozhodovania, vzišli z rokovaní primátora Milana Ftáčnika so zástupcami jednotlivých poslaneckých klubov. Bratislavský primátor sa rozhodol, že predloží na októbrové rokovanie zastupiteľstva personálne návrhy, ktoré odporučili výberové komisie, predloží mená kandidátov, ktorí skončili na prvých miestach vyhlásených súťaží. Súčasťou predloženého návrhu je nielen informácia o priebehu súťaže, zápisnica o rozhodovaní komisie, ale taktiež životopis víťazného uchádzača. Definitívne rozhodnutie o novom riaditeľovi organizácie však má v rukách v zmysle zákona zastupiteľstvo.

Zdroj: Magistrát Bratislavy, Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM