Správy

Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s predstaviteľmi cirkví

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa v Primaciálnom paláci stretol s najvyššími predstaviteľmi vybraných cirkví a náboženských spoločností pôsobiacich na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s predstaviteľmi cirkví
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Tradíciu spoločenských stretnutí založil v roku 2014 primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Cieľom stretnutia je podpora pri riešení dôležitých spoločenských, sociálnych a kultúrnych oblastí a upevnenie dobrých vzťahov.

„Je veľmi dôležité hovoriť v tomto sviatočnom období práve s predstaviteľmi cirkví. Máme veľa vecí na riešenie, ktoré musíme ale riešiť spoločne. Aj preto sme sa dnes rozprávali najmä o takých témach, medzi ktorými je napríklad podpora sociálne slabších, našich seniorov či podpora ľudí bez domova,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Kto sa zúčastnil

Dnešné spoločenské stretnutie bolo za účasti arcibiskupa Bratislavskej arcidiecézy a predsedu Konferenciu biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského, generálneho biskupa Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Miloša Klátika, gréckokatolíckeho biskupa a bratislavského eparchu Petra Rusnáka, prvého rabína Židovskej náboženskej obce Bratislava Barucha Myersa a dekana a duchovného správcu Pravoslávnej cirkevnej obce Bratislava Jozefa Haverčáka.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM