Alexandra Húsková Rôzne

Primátor Ivo Nesrovnal sa stal krstným otcom po tretíkrát. Tigrovi však išiel za krstného otca po prvý raz

Primátor Ivo Nesrovnal v ZOO pokrstil mláďa tigra bieleho. Tigrík sa narodil v bratislavskej zoologickej záhrade vo februári.Dnes má už osem a pol kilogramu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ivo Nesrovnal sa stal krstným otcom po tretíkrát. Tigrovi však išiel za krstného otca po prvý raz
Zdroj: TASR

Mláďa bieleho tigra, ktoré sa vo februári narodilo v Zoologickej záhrade v Bratislave, dostalo meno Salim. Pokrstil ho bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

„Prajem ti veľa zdravia, peknú tigricu a veľa tigríčat, takých, ako si ty,“ zaželal mláďaťu primátor, ktorý sa tak stal už trojnásobným krstným otcom. „No tigra som krstil po prvý raz,“ spresnil.

Salim sa v bratislavskej zoo narodil 7. februára, jeho otcom je 13-ročný samec Achilles a matkou 10-ročná samica Shilang. Salim má deväť súrodencov.

Mláďa museli chovatelia po pôrode umelo kŕmiť, prvý týždeň dokonca strávilo v inkubátore. Chovatelia Salima kŕmili umelou výživou zloženou z konského krvného séra, nesladeného Tatra mlieka, vitamínov, minerálov a vajíčok. Od 35. dňa života už samček prijímal mäsitú potravu. Dnes dostáva 400–500 g kuracieho alebo hovädzieho mäsa a vypije 800 ml mlieka. Meria 84 cm a váži takmer osem a pol kilogramu.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM