Nina Táborská Rôzne

Príjemnejšie čakanie na váš spoj? Dopravný podnik postupne obnovuje niekoľko zastávok

Dopravný podnik Bratislava ešte v roku 2014 vyčlenil finančné prostriedky na obnovu zastávok v Bratislave, ktoré má v správe. Obnovou a opravami prejde viacero zastávok. Mezdi nimi možno aj tá vaša.

Ilustračný obrázok k článku Príjemnejšie čakanie na váš spoj? Dopravný podnik postupne obnovuje niekoľko zastávok
Zdroj: Dnes24.sk

Zamestnanci DPB začali už v marci v roku 2015 postupne podľa schváleného harmonogramu čistiť, opravovať a obnovovať zastávky MHD v hlavnom meste. V máji 2015 vyčistili zastávky MHD, vymenili 10 kusov označníkov, vykonali tiež výmenu označníkov na verejnom osvetlení vrátane zváracích prác, vyrobili sa názvy zastávok a emblémov, tabule na cestovné poriadky, koše na autobusové zastávky.

„Zároveň sa zrealizovala komplexná oprava, náter prístrešku, osadenie nových lavičiek, nového označníka, koša a cestovného poriadku na zastávke Astronomická,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Oprava a náter zábradlia boli vykonané aj na zastávkach Segnerova a Nad Lúčkami a novú strechu dostala aj zastávka Majerníkova. Celkovo tieto práce v mesiaci máj stáli 6-tisíc eur.

V júni sa uskutočnili ďalšie úpravy, tento raz vo výške14.200 eur. Počas mesiaca júl 2015 sa zatiaľ dokončilo natieranie zábradlia na zastávkach Molecova a Nad lúčkami, na zastávke Borská sa doplnili chýbajúce sklenené tabule a zároveň sa zrekonštruovala strecha na zastávke Magnetová. „Zamestnanci Dopravného podniku Bratislava tiež vyčistili grafitti na zastávke Hybešova,“ doplnila Volfová.

V letných mesiacoch práce na opravách a rekonštrukciách zastávok pokračujú. Komplexnou rekonštrukciou prejde aj zastávka Malé Krasňany. „Tu budú odstránené všetky nelegálne vylepené plagáty, zastávka bude vyčistená a zároveň bude obnovený náter prístrešku,“ uviedla hovorkyňa.

V mnohých prípadoch sa však stáva, že vyčistená zastávka s novým náterom, na ktorej bola vykonaná komplexná rekonštrukcia, je už na druhý deň v dezolátnom stave. „Vandali postrhávajú cestovné poriadky a posprejujú zastávky, pričom dnes používajú špeciálne spreje, ktoré nie je možné úplne odstrániť,“ vysvetlila Volfová.

Obnovené zastávky
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM