Tlačové správy

Prihlášky na METRO Víno roka sú otvorené

Súťaž najlepších slovenských vín METRO Víno roka 2015 vstupuje do svojho 11. ročníka. Do 30. apríla 2015 môžu vinári posielať vzorky toho najlepšieho, čo uplynulý rok priniesol, po novom až v štyroch súťažných kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Prihlášky na METRO Víno roka sú otvorené
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhlásenie výsledkov METRO Víno roka prinesie koncom mája aktuálne TOP slovenské vína nielen v tradičných kategóriách Suché a polosuché a Polosladké a sladké víno. Novinkou jedenásteho ročníka súťaže sú dve nové kategórie – Ružové vína a Šumivé vína. „Nové kategórie boli do súťaže zaradené na základe zhodnotenia skúseností z uplynulých desiatich rokov, ako aj pre neustále rastúci záujem vinárov o súťaž. Predovšetkým jubilejný desiaty ročník sa niesol v znamení veľmi silného a kvalitného zastúpenia ružových vín, svoju vlastnú kategóriu si teda jednoznačne zaslúžia,“ hovorí Eva Wagnerová, nákupca vína veľkoobchodu METRO, ktorý všetky ocenené vína exkluzívne ponúkne aj vo svojom sortimente.

Víťazov vyberie porota zložená zo špičkových slovenských a českých sommeliérov , vinárov a enológov. Tento rok bude porota doplnená aj o zástupcu z Austrálie. Popri víťazoch v štyroch kategóriách sa udelí vínu s absolútne najvyšším hodnotením aj trofej Grand Prix.

„Veríme, že počet prihlásených vzoriek bude opäť vyšší ako pred rokom, kedy súťažilo vyše 200 vín od 28 vinárov. Srdečne pozývame všetkých slovenských vinárov pochváliť sa svojou kvalitnou produkciou. Mená tých najlepších slovenských vín pre rok 2015 následne spoznáme na slávnostnom galavečere 28. mája 2015 ,“ dodáva Eva Wagnerová.

Máte záujem prihlásiť svoje víno do súťaže? Ďalšie informácie o METRO Víno roka 2015, prihlášku a štatút súťaže nájdete na webovej adrese www.metrovinoroka.sk, alebo si ich môžete vyžiadať mailom na eva.wagnerova@metro.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM