Tlačové správy

Tip na víkend: Príďte sa zabaviť s pivom a dychovkou do Bardejovských kúpeľov

V Bardejovských kúpeľoch sa v nedeľu 23. júna od 12.00 hod. do 20.00 hod. uskutoční 1. pivný festival, spojený s prehliadkou dychových hudieb. Návštevníci budú môcť ochutnať spolu 6 druhov pív.

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: Príďte sa zabaviť s pivom a dychovkou do Bardejovských kúpeľov
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhrávať im bude MYSLAVČANKA z Košíc, ORDZOVIANKA zo Spišského Podhradia, KODURKA z Košíc, SEBEDRAŽSKÁ z Prievidze a CHEMLON – dychovka z Humenného, spojená s vystúpením mažoretiek. Účastníkov poteší aj ľudový rozprávač Jožko Jožka, hudobné vystúpenie Základnej umeleckej školy Michala Vileca a vystúpenie harmonikára spojené s výstavou obrazov. Pripravené sú aj rôzne atrakcie pre deti a mládež – trampolína, maľovanie na tvár, nafukovací hrad. Vstup je voľný. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Širokú ponuku kultúrnych a spoločenských podujatí organizovaných Bardejovskými kúpeľmi sme tento rok obohatili o premiéru pivného festivalu. Návštevníci si budú môcť vybrať zo 6 druhov pív značiek Zlatý Bažant, Corgoň, Heineken a Kelt. K letu patrí nielen pivo, ale aj hudba a preto sme pivný festival spojili s prehliadkou dychových hudieb a ďalšími atrakciami. Bardejovské kúpele sú nielen miestom oddychu a navracania zdravia, ale čoraz častejšie aj cieľom zábavy a výletov pre ľudí zo širokého okolia. V priebehu leta, ale aj jesene chystáme ďalšie atraktívne podujatia, na ktorých radi privítame verejnosť“, povedala T. Šatanková.

Dodala, že v tomto roku Bardejovské kúpele ešte pripravujú 13. a 14. júla 2013 jubilejný 10. ročník Bardejovských Kúpeľných dní, 59. ročník Medzinárodného hudobného leta, pravidelné koncerty klasickej hudby a 1. septembra 2013 Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity.

Areál Bardejovských kúpeľov je každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Tá môže v komplexe Wellness Spa využiť denne bazén v čase 11.00–21.00 h. a saunový svet v čase 13.00–21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitness, masáže a solárium. Okrem liečebných a rekondičných pobytov navštevujú kúpele aj samoplatcovia vyhľadávajúci wellness služby. Najväčší záujem majú celé rodiny s deťmi počas sviatkov a prázdnin o pobyty spojené s návštevou wellness centra v hoteli Ozón. Pre samoplatcov je v roku 2013 škála pobytov a úrovní služieb naozaj výnimočne bohatá.

Bardejovské kúpele patria k trom najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 860 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom. V roku 2012 zamestnávali priemerne 265 osôb. Rozprestierajú sa na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 34 objektov. Podľa zahraničných expertov majú Bardejovské kúpele najlepšie minerálne pitné pramene na Slovensku, podobné zložením prameňom vo francúzskom Vichy. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej.

Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva, ženské a nervové ochorenia.

Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sissi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Tá sa v Bardejovských kúpeľoch liečila v roku 1669 a jej reliéf slávnostne odhalili práve pri otvorení tohtoročnej sezóny. Súčasťou otvorenia bolo po prvý raz aj posvätenie minerálnych prameňov, za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov – rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej.

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk

PROGRAM 1.pivného festivalu 23.6.2013

v Bardejovských kúpeľoch :

12.00 – 13.00 hod. – hudobné vystúpenie Základnej umeleckej školy Michala Vileca

14.00 – 17.30 hod. – hudobné vystúpenie Dychoviek : MYSLAVČANKA z Košíc, ORDZOVIANKA zo Spišského Podhradia, KODURKA z Košíc, SEBEDRAŽSKÁ z Prievidze, CHEMLON + mažoretky z Humenného

17.30 – 18.30 hod. – vystúpenie ľudového rozprávača JOŽKA JOŽKU

18.30 – 20.00 hod. – hudobné vystúpenie spojené s výstavou obrazov – p. LIBERA (harmonika)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM