Maros Palesch Rôzne

Pribudli dve škôlkarske triedy

Staromestská samospráva plní svoj sľub z apríla tohto roku, ktorý dala rodičom uchádzajúcim sa o miesto v materskej škole pre svoje deti.

Zaviazala sa do konca roka 2010 rozšíriť kapacitu predškolských zariadení na území Starého Mesta o 33 miest. V týchto dňoch už otvára dve triedy pre deti od 2,5 do 3 rokov v Materskej škole na Šulekovej ulici.

Prvá vznikla z rekonštruovaného školníckeho bytu a práčovne na prvom podlaží budovy, druhá nadstavbou tretieho podlažia na mieste bývalej terasy. „Na obidvoch podlažiach vznikli herňa, spálňa, umyváreň a šatňa. Veľmi sa tešíme aj za rodičov, ktorí na otvorenie tried čakali ako na spasenie. Už teraz máme jednu triedu plnú, druhú určite čoskoro doplníme,“ povedala riaditeľka materskej školy Svetlana Radakovičová.

Rekonštrukcia kotolne MŠ na Šulekovej ul., ktorú dodávateľská firma urobila počas letných prázdnin, stála mestskú časť Bratislava-Staré Mesto 35 370 eur. Za prerábku školníckeho bytu, práčovne a nadstavbu objektu zaplatila samospráva 236 024 eur (všetko vrátane 19% DPH).

Zmeny vedúce k skvalitneniu poskytovaných služieb v tomto predškolskom zariadení sa začali už pred dvomi rokmi. Opravená bola strecha, všetky staré okná nahradili nové plastové, vymenila sa časť elektroinštalácie, zrekonštruovali umyvárky a celá kuchyňa.

Zdroj: MČ Bratislava-Staré Mesto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM