Správy

Pri križovatke Blatné sa tvoria polhodinové kolóny

Pre dlhodobé obmedzenie premávky z troch pruhov do dvoch pruhov na D1 pri križovatke Blatné sa v smere do Bratislavy zdržíte viac ako polhodinu.

Ilustračný obrázok k článku Pri križovatke Blatné sa tvoria polhodinové kolóny
5
Galéria
Zdroj: Waze

Dnešok je prvým pracovným dňom, počas ktorého je na diaľnici D1 v úseku križovatky Blatné obmedzená cestná premávka z troch jazdných pruhov do dvoch. V úseku je znížená rýchlosť jazdy na 60 kilometrov za hodinu.

So zdržaním počítajte aj na starej Seneckej ceste a na Račianskej v smere do centra, kde sa zdržíte aj 30 minút (cesta je úplne upchatá). Asi 20-minútové zdržanie je aj na obchvate v smere na Prístavný most. Úplne upchatá je aj Vajnorská cesta. So zdržaním počítajte aj na hlavných ťahoch do Bratislavy.

Rekonštrukcia diaľnice

Ako informovala hovorkyňa prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová, presmerovanie premávky z troch jazdných pruhov do dvoch protismerných jazdných pruhov bude najprv v smere z Bratislavy do Trnavy a následne v opačnom smere. Prevádzka diaľnice bude v režime 2+2 pruhy, s tým že pomalý pruh bude v šírke 3,25 metra a rýchly pruh v šírke 2,5 metra.

Rekonštrukcia diaľnice D1 a výstavba križovatky Blatné je podľa vyjadrenia Národnej diaľničnej spoločnosti plánovaná do konca novembra tohto roka. V úseku zvýšte pozornosť a riaďte sa dopravným značením, pokynmi policajtov a v záujme zvýšenia bezpečnosti a plynulosti premávky prispôsobte rýchlosť jazdy.

Náhradné trasy: po cestách I/62 a I/61 s výjazdom na diaľnicu D1 cez dočasné napojenie v križovatke Blatné.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM