Tlačové správy

Pri energii sa oplatí investovať s prehľadom. Poradiť sa môžete aj na bratislavskom Autosalóne

Bezplatné energetické poradenstvo bude cez víkend k dispozícii na bratislavskom Autosalóne. Špecialisti Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry sú pripravení návštevníkom poradiť, ako znížiť spotrebu energie a ako s prehľadom investovať do obnoviteľných zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku Pri energii sa oplatí investovať s prehľadom. Poradiť sa môžete aj na bratislavskom Autosalóne
Zdroj: PR

Ak chcete znížiť spotrebu tepla, teplej vody alebo elektrickej energie vo vašej domácnosti alebo hľadáte komplexné energetické riešenie pre novostavbu či celkovú rekonštrukciu, vždy sa oplatí vopred poradiť s odborníkom. Špecialisti SIEA budú v areáli výstaviska Incheba k dispozícii v dňoch 29. a 30. apríla 2017.

Odborníci bezplatne pomôžu aj v prípade záujmu o využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Súčasťou poradenstva sú aj informácie o možnostiach získania príspevku na inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov z projektu Zelená domácnostiam. V rámci projektu plánuje SIEA v roku 2017 vydať poukážky v hodnote až 15 miliónov €. Najbližšie kolo určené pre zariadenia na výrobu tepla v mimobratislav­ských regiónoch bude vyhlásené v utorok 2. mája 2017. Domácnosti z Bratislavského samosprávneho kraja budú môcť o poukážky na zariadenia na výrobu tepla tento rok požiadať len v kole vyhlásenom 23.mája 2017.

V stánku SIEA, ktorý bude umiestnený na vonkajšej ploche pred vstupom do hál, môžu návštevníci načerpať aj pozitívnu energiu a vyskúšať svoje vedomosti v energetickom kvíze. Jednou z odmien pre úspešných riešiteľov sú aj modely autíčok na solárny pohon. Pripravené sú aj rôzne užitočné brožúry s návrhmi úsporných opatrení a príkladmi konkrétnych realizácií.

Pre ostatných záujemcov o bezplatné energetické poradenstvo sú konzultanti SIEA k dispozícii v poradenských centrách v Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici a v Košiciach. Využiť môžu aj bezplatnú telefónnu linku 0800 199 399. Po­drobnejšie informácie sú zverejnené na webovej stránke zitenergiou.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM