Rôzne

Pri Chorvátskom ramene a v Záhorskej Bystrici sa chystá veľké upratovanie

Počas víkendu sa dobrovoľníci pustia do upratovania pri Chorvátskom ramene v Petržalke i v Záhorskej Bystrici. Vybrané lokality chcú vyčistiť od množstva odpadu, ktorý tam je. Informoval o tom Matúš Čupka z občianskeho združenia Zelená hliadka.

Ilustračný obrázok k článku Pri Chorvátskom ramene a v Záhorskej Bystrici sa chystá veľké upratovanie
Zdroj: TASR

V rámci svojej novej aktivity SpotFix, ktorej cieľom je revitalizácia verejných priestranstiev, sa dnes na Antolskej ulici v Petržalke zamerajú na miesto, kde sa pretína Chorvátske rameno s Dolnozemskou cestou.

„Počas rokov sa tu nazhromaždilo obrovské množstvo nánosov, zeminy, sutín a odpadkov. Budeme ich preto spolu s naplaveninami zbierať a odvážať,“ povedal Čupka. Dobrovoľníci sa stretnú o 09.30 h na zastávke MHD Ľubovnianska.

V nedeľu (9.11.) plánujú na podnet jedného z miestnych obyvateľov začať aj s odstraňovaním čiernej skládky, ktorá sa nachádza medzi Záhorskou Bystricou a automobilovým závodom Volkswagen. Podľa Zelenej hliadky ide pravdepodobne o bývalý areál záchranného systému.

Ten však dlhý čas pustol a vznikla na ňom rozsiahla skládka. V nedeľu chcú preto odtiaľ aktivisti nakladať malý aj veľkorozmerný odpad do pristaveného veľkokapacitného kontajnera. Stretnutie si naplánovali na 09.30 h na zastávke MHD Miestny úrad Záhorská Bystrica.

„Ideálny počet ľudí na obe akcie by bol okolo 15. Predpokladáme však, že sa nás zíde okolo osem dobrovoľníkov,“ dodal Čupka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM