Rôzne

Prežite víkend v spoločnosti chlpáčov. Najkrajšie psy sa vám predvedú v Inchebe

Bratislavské výstavisko Incheba sa počas dvoch dní zmení na raj pre všetkých, ktorí zbožňujú našich štvornohých priateľov.

Ilustračný obrázok k článku Prežite víkend v spoločnosti chlpáčov. Najkrajšie psy sa vám predvedú v Inchebe
7
Galéria
Zdroj: TASR

Malý, veľký, dlhosrstý či krátkosrstý. Počas víkendu 18. – 19. februára vás v bratislavskej Inchebe čakajú tri výstavy, v rámci ktorých budete môcť obdivovať krásu najrôznejších psích plemien.

Slovenské plemená

Kynologický víkend odštartuje v sobotu doobeda Svetová špeciálna výstava slovenských národných plemien. Tá je určená pre chovateľov, majiteľov a nadšencov slovenských národných plemien: Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač, Československý vlčiak a Tatranský durič. Prihlásených je 240 psíkov.

Poobedňajší program je určený len pre tých najlepších z najlepších. Na výstavu Victory show – Šampión šampiónov sa môžu prihlásiť psíkovia z ktorejkoľvek krajiny. Psí šampióni sa postupne predvedú v kruhovej prezentácii a budú sa snažiť zaujať odborné pohľady rozhodcov.

„Zavŕšením bude vyhlásenie psíkov, ktorí sa budú hrdiť titulmi Junior šampión šampiónov, Veterán šampión šampiónov, Šampión šampiónov, Šampión šampiónov národných plemien, Šampión šampiónov poľovných plemien, Šampión šampiónov pracovných plemien a Šampión sympatia,“ informovala Monika Pilná, výkonná riaditeľka Slovenskej kynologickej jednoty, ktorá podujatie organizuje.

Národná výstava

V nedeľu sa uskutoční Národná výstava, ktorá je určená pre všetky plemená psov. Je to jediná výstava v roku, na ktorej sa udeľuje titul Víťaz Slovenska. „Najkrajšie jedince jednotlivých plemien budú súťažiť o najprestížnejšie tituly, a to o Najkrajšie šteniatko, Najkrajšieho dorastenca, Najkrajšieho mladého psa, Najkrajšiu chovateľskú skupinu či Najkrajší pár psov,“ uviedla Monika Pilná.

Súčasťou výstavy bude aj súťaž Junior Handling, teda predvádzanie psov detskými „chovateľmi“. Do nedeľňajšieho programu je prihlásených 1 500 psíkov.

Ilustračný obrázok

Výstava psov
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM