Rôzne

Prežite so svojím chlpáčom bláznivý víkend na Festivale psích športov

Druhý ročník unikátnej akcie DogDays ponúkne viac ako 15 hodín ukážok psích športov, veľa odborníkov nielen na predvádzané aktivity, ale aj výstavu orieškov.

Ilustračný obrázok k článku Prežite so svojím chlpáčom bláznivý víkend na Festivale psích športov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Prežite aktívny víkend so svojím chlpáčom a príďte na DogDays 2017 – festival psích športov, ktorý ponúkne veľa nápadov na spoločne strávené chvíle majiteľov so svojimi psíkmi.

Zábava a šport

„Na rôznych stanovištiach budú mať návštevníci možnosť dozvedieť sa viac ohľadom oficiálnych psích športov, bližsie sa zoznámiť s predvádzanými aktivitami, či zaobstarať si potrebnú výbavu na ne,“ láka na festival organizátor.

Okrem ukážok športov sa budete môcť posledný májový víkend (27. – 28. 5.) poradiť so skúsenými odborníkmi z oblasti kynológie napríklad o bicyklovaní či bežkovaní so psíkom a predvedú sa aj pracovné psy v nasadení. Podporiť môžete vybrané útulky alebo si adoptovať nového člena rodiny. Tohtoročnými novinkami bude súťaž o zdolanie prekážkovej dráhy psovoda so psíkom, „módna prehliadka“ majiteľa so psíkom, kde vyhrajú najlepšie kostýmy. Zahrať si budete môcť orientačnú hru pre najmenších psičkárov a mnohé iné.

Nenechajte si ujsť ukážky psích športov ako obľúbené agility, dog dancing či dog frisbee. „Vysoká škola poslušnosti“ – obedience, nasadí latku poriadne vysoko, nosework preverí čuchové zdatnosti vašich psíkov, neunaviteľných štvornoháčov potrápia hlavolamy.

Pre súťaživých

Ak máte so svojím psíkom podobný zmysel pre humor a ste za každú srandu, v nedeľu sa zapojte do Kostýmovej šou. Ak ste si chceli niekedy so psíkom vyskúšať, aké to je byť žemľou, rytierom, či len tak fantasticky zladení a ešte za to aj zožať úspech, táto súťaž je pre vás ako stvorená!

Ak máte doma krásavicu či fešáka, za ktorými sa na ulici otáčajú aj „nepsičkári“, neváhajte a prihláste psíka v sobotu do súťaže Super pes – výstava psíkov bez PP (Preukaz pôvodu, pozn. red.).

Žijete s aktívnym psíkom, ktorý neobsedí, stále behá za loptičkou, skáče vám v obývačke po sedačkách a posteli? Zmerajte si rýchlosť, zručnosť a vytrvalosť s inými majiteľmi psov v nedeľu na prekážkovej dráhe!

Ako sa do súťaží prihlásiť a jednotlivé kategórie, v ktorých budete môcť súťažiť, nájdete TU.

štartovné je 2 eurá za psíka a kategóriu, každý ďalší psík/kategória doplatok 2 eurá / prekážková dráha 1 euro

Užitočné stánky

Určite sa nezabudnite zastaviť aj v stánku Brunov obchodík. Psa Bruna fanúšikom štvorlabiek predstavovať netreba. Pes Bruno – sprievodca svetom psov pomáha a radí ako chlpáčov vychovávať či trénovať, prináša aktuality o holistickej výžive, jedle a starostlivosti. S ich individuálnym a priateľským prístupom si určite budete vedieť vybrať z kvalitných a dizajnových vecí – handmade doplnky pre psíkov, prírodná kozmetika, výcvikové pomôcky, či najlepšie knihy o psoch a mnoho ďalšieho.

Môžete sa zoznámiť aj s Dornovou metódou – „technikou nápravy“ rôznych bolestivých miest na tele psíka. Metóda je dlhé roky používaná na riešenie problémov pohybového aparátu ľudí, veľmi účinne pôsobí aj pri zvieratách.

*27. (10:00 – 20:00 hod.) – 28. (10:00 – 18:00 hod.) mája 2017 v areáli Závodiska, š. p., (Dostihová dráha) v Bratislave / základný lístok na jeden deň 4 eurá/ deti 2 eurá, víkendový vstup 6 eur/ deti 3 eurá*

Do areálu je v dňoch konania festivalu povolený vstup so psom len na vôdzke a s platným očkovacím preukazom. Ak má psík problém s davom ľudí, či inými jeho druhu, dbajte, aby mal nasadený aj náhubok a bolo po ňom upratané, ak niekde spraví kôpku.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM