Tomáš Stupavský Rôzne

Prezentácia súčasnej módy, dizajnu a šperkov pod jednou strechou. To všetko prináša Urban Market

Dnes o 12:00 sa otvorili brány Starej tržnice, aby sa návštevníci mohli pokochať výrobkami, ktoré prezentujú súčasnú módu, dizajn, streetart a mladé umenie. To všetko na jednom mieste prináša podujatie s názvom Urban Market Winter Edition 2014.

Ilustračný obrázok k článku Prezentácia súčasnej módy, dizajnu a šperkov pod jednou strechou. To všetko prináša Urban Market
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Urban Market každého zaujme najmä sortimentom ponúkaných produktov a programom, kde majú okrem dizajnu a ručne ponúkaných originálnych diel od desiatok autorov priestor aj workshopy, prednášky, diskusie, koncerty, výstavy či streetart a grafity. Jedná sa o najvýraznejšie alternatívne podujatie na Slovensku zamerané na prezentáciu súčasnej módy.

Akcia sa dnes začala presne na obed a hneď od úvodu sa množstvo zvedavcov tlačilo dovnútra, aby tak na vlastnej koži okúsili čaro alternatívnej predajnej akcie. Onedlho sa pred vstupom do Starej Tržnice dokonca vytvorila niekoľko metrová rada.

„Jedná sa už o v poradí piaty ročník a dlhá rada pred vchodom nás milo prekvapila. Čiže nám potvrdzuje, že ľudia majú o našu akciu záujem. Chcú vidieť čo sa tu vlastne deje a koho prezentujeme,“ povedala organizátorka Urban Marketu Nikola Luzárová.

Súčasťou podujatia je aj plnohodnotný sprievodný program postavený na hudobných vystúpeniach slovenských kapiel, módnych prehliadkach, diskusií na súčasné témy, prezentácie umelcov, umeleckých značiek. Koncerty a zábava sa neskôr presúvajú do klubu KC Dunaj.

Nielen móda

Prechádzanie návštevníkov pomedzi stánky v priestoroch tržnice spríjemňuje štýlová hudba. No okrem zábavy majú ľudia možnosť nakúpiť si v skutku jedinečný tovar alebo sa niečo nové dozvedieť na zaujímavých workshopoch. Napríklad ako sa dá vyrobiť trhací blok, či vyrobiť si vlastnú guľu na stromček. Milovníci dobrého jedla určite neodmietnu súťaž v ochutnávaní.

„Ja som prišla do Starej Tržnice kvôli nákupu vianočných darčekov a myslím si, že som zvolila správne miesto. Nachádzajú sa tu nádherné výrobky, no ja som sem prišla hlavne kvôli štýlovému oblečeniu, ale som presvedčená, že ma tu zaručene niečo osloví,“ uviedla slečna, ktorá práve obzerala stánok s dámskym textilom.

Tento rok sa na Urban Markete predstaví dovedna 130 obchodníkov zo Slovenska a z Čiech. „Oproti jarnej edícii predajcov pribudlo, pretože sme sa rozhodli spraviť predaj na dvoch poschodiach. Každým rokom sa stáva toto podujatie populárnejším, čo zvyšuje aj záujem samotných obchodníkov. Preto sa tento ročník stalo, že sme museli s ľútosťou aj niektorých odmietnuť,“ prezradila Nikola Luzárová.

Podľa jej názoru je zaujímavou novinkou stánok s baliacim papierom s grafikou výšivky. Tento tovar pochádza z dielne Dáši Tokárovej a Tomáša Kompaníka. Množstvo zákazníkov sa pristavovalo aj napríklad pri dizajnových hračkách značky Hachi.

Urban Market potrvá celý víkend, preto neváhajte a príďte sa pokochať skvostnými výrobkami z rúk šikovných slovenských a českých umelcov.

Urban Market
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM