Rôzne

Prevezte sa MHD-čkou po netradičných trasách

Ak využívate MHD v skorých ranných hodinách či neskorých nočných hodinách, môžete sa odviezť zaujímavými trasami, kde inokedy spojenie neexistuje. Ako?

Ilustračný obrázok k článku Prevezte sa MHD-čkou po netradičných trasách
9
Galéria
Zdroj: TASR

Chodiť do práce na šiestu má svoje výhody. Medzi inými napríklad takú, že sa môžete skoro ráno previezť MHD-čkou po netradičných trasách. Cesta do práce je tak o čosi zaujímavejšia, než rutinná cesta z práce.

Netradičné trasy

Väčšina z liniek MHD nezačína v blízkosti vozovní, preto sa vozidlá musia najskôr na svoju trasu dostať a po skončení premávky zase odísť do vozovne.

Ak využívate MHD v skorých ranných hodinách či neskorých nočných hodinách, môžete sa počas výjazdov vozidiel na trasy liniek a dojazdov odviezť zaujímavými trasami, kde inokedy spojenie neexistuje. Počas takýchto jázd platia štandardné prepravné podmienky, čiže platný cestovný lístok mať musíte.

Plánovač cesty vám takéto spoje bez problémov vyhľadá, na zastávkach však o týchto spojoch nemusí byť žiadna zmienka. Preto o niektorých takýchto spojoch cestujúci nevedia.

Ako je to možné?

Viete, ako je možné, že sa môžeme takýmito linkami odviezť? Bez nich by totiž vozidlo prešlo z vozovne alebo do nej naprázdno, a pokiaľ vozidlo premáva bez cestujúcich, dopravný podnik na takéto jazdy nedostane dotáciu.

„Ak však vozidlo umožňuje prepravu cestujúcich a teda poskytuje dopravnú obsluhu, takéto najazdené kilometre sú dotované. Z pohľadu cestujúcich je zase výhodou to, že ich prepravia spoje, ktoré by za iných okolností nemuseli byť vykonávané alebo išli prázdne,“ vysvetľuje imhd.sk.

Prehľad netradičných trás, ktoré môžete využiť v časoch, kedy začína a končí premávka vozidiel, nájdete TU.

Obnovená premávka električiek na Špitálskej
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM