Tomáš Stupavský Krimi

Prevádzači už úradujú aj na západe. V Čuňove polícia zadržala piatich Afgancov

Polícia zadržala minulý týždeň na hraničnom priechode Čunovo vodiča s piatimi nelegálnymi migrantmi. Podľa zistení polície si mal 47-ročný Slovák požičať v Českej republike vozidlo, ktorým sa snažil previezť cez Maďarsko do Bratislavy päť Afgancov, medzi nimi trojročné dieťa a dve 12-ročné deti.

Ilustračný obrázok k článku Prevádzači už úradujú aj na západe. V Čuňove polícia zadržala piatich Afgancov
Foto: Rastislav Búgel

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil Attilu M. z prevádzačstva. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

„Polícia zistila, že migranti mali za sebou cestu cez Irán, Turecko a Grécko až do Maďarska. Tam požiadali o azyl, no neskôr sa za pomoci tohto prevádzača a odmenu 600 eur opäť vydali na cestu,“ povedala. Na hranici im podľa Baloghovej skrížili cestu policajti z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Nakoľko migranti sú už žiadateľmi o azyl v inej krajine, budú opäť vrátení do Maďarska.

Policajná prax ukazuje, že prevádzačstvo je naďalej páchané aj napriek tomu, že kontrola na vnútorných hraniciach vstupom do schengenského priestoru už nie je vykonávaná, konštatovala hovorkyňa.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM