Samospráva

Prestrelka medzi Kratochvílovou a Procházkom: Ako to bolo so vzdaním sa kandidatúry nominantky Siete?

Na dnešnej tlačovej besede predseda strany Sieť Radoslav Prochádzka oznámil, že sťahujú z boja o post bratislavského primátora svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú. Večerná prestrelka na sociálnych sieťach naznačuje, že to nebolo úplne hladké a jednoduché. Padajú ostré obvinenia.

Ilustračný obrázok k článku Prestrelka medzi Kratochvílovou a Procházkom: Ako to bolo so vzdaním sa kandidatúry nominantky Siete?
Zdroj: Dnes24.sk

Radoslav Prochádzka rozhodnutie oprel o pragmatizmus, vraj len vďaka zjednoteniu síl môže pravica poraziť úradujúceho prvého muža Bratislavy Milana Ftáčnika. Na tlačovej besede zároveň tri strany – Sieť, SDKÚ-DS a Most-Híd podporili Milana Kňažka, ktorý kandiduje ako nezávislý a už má podporu KDH.

Pred niekoľkými hodinami prišiel syn exkandidátky s tvrdým obvinením. „Aby bolo jasno. Mama sa kandidatúry nevzdala. O tlačovke, ktorá bola dnes, nevedela. Pravica sa prosto posrala. To len na úvod,“ napísal na Facebooku Jakub Kratochvíl.

Reakcia R. Procházku na seba nedala dlho čakať: „V nedeľu večer som sa v Pizzerii na Búdkovej 4 stretol s pani Kratochvílovou, aby sme osobne prebrali stiahnutie jej kandidatúry, o ktorom s ňou Martin Dubéci hovoril už týždeň. Napriek nepríjemnej téme to bolo priateľské a otvorené, ešte som potom pani Kratochvílovú viezol do Eurovea. V pondelok dopoludnia sme sa v trojici aj s Martinom Dubécim stretli v reštaurácii Zylinder na Hviezdoslavovom námestí a preberali sme skôr technické veci, ktoré s tým súvisia: či vzdanie sa alebo stiahnutie, či ešte nejaká účasť na diskusiách, čo kto povie a tak podobne. V tom istom čase vyšla v médiách správa, že pravá bratislavská koalícia sa dohodla na ďalšom postupe a že obsah tejto dohody oznámi v utorok. Včera večer už pani Kratochvílová na diskusiu kandidátov do Arény HN nešla a pán Kňažko tam hovoril, že dnes bude tlačovka. A dnes poobede píše syn pani Kratochvílovej na Facebooku, že ona vlastne o ničom nevedela?! Jasné, to má logiku.“

Do ostrej prestrelky sa zapojila večer na svojom facebookovom profile aj Tatiana Kratochvílová. Uverejnila nasledujúce stanovisko: „Moja kandidatúra sa zakladala na motivácii meniť v tomto meste veci k lepšiemu. Koaličné strany si ma vybrali ako odborníčku a ako odborníčka som túto ponuku prijala. S výzvou zo strany Sieť a ďalších koaličných partnerov na odstúpenie z kandidátky v záujme podpory pravice v súboji s ľavicou sa nestotožňujem. Vo svojom živote som sa vždy snažila bojovať za niečo, nie proti niečomu. Moja hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt, ponúknutých za podporu kandidatúry Milana Kňažka. V rámci pravidiel však môže byť moja nominácia stiahnutá navrhovateľom bez ohľadu na moje stanovisko. Ďakujem všetkým za podporu, ktorú som získala počas mojej kampane.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM