Martin Zvolensky Hokej

Premiéra bez víťazstva

Všetci fanúšikovia boli zvedaví ako dopadne úvodný zápas so Zdenom Cígerom na lavičke bratislavského klubu. V 26.kole sa Slovan predstavil na ľade Banskej Bystrice.

      Od Slovanu  sa očakávalo, že príchod staronového kouča Cígera ho pokropí živou vodou a nájde si svoju hernú tvár. Spočiatku to aj tak vyzeralo, odolal tlaku domácich, aj napriek dvom oslabeniam v úvode, a v 9. min Cartelli z presilovky pri hre štyroch na troch rozvlnil sieť od modrej prvýkrát. ‚Barani‘ sa akoby zdravo nahnevali a do prestávky stihli dvakrát prekonať Konráda. Pomohli im aj samotní slovanisti, v 13. min vyrobil hrúbku Demel a Tománkovi už viac nebolo treba, najskôr síce trafil len žŕdku, no puk predsa len v oslabení dorazil do bránky. V 15. min od mantinelu vystrelil Cebák a Paľov tak šikovne tečoval puk, že Konrád nestihol zareagovať. Druhú tretinu otvorila žŕdka Tománka  a o tri minúty neskôr mohol aj skórovať. Nová posila belasých obranca Hájek podcenil situáciu, Tománek mu zobral puk, no presne už nestihol zamieriť. V 29. min stačila chvíľa nepozornosti domácej obrany, Richard Huna najskôr vystrelil, a potom stihol ešte aj zblízka do odkrytej bránky vyrovnať. O tom, aké dôležité bývajú presilovky, sa obe strany presvedčili v 33. min, po strele Šechného sa natlačil pred bránku Sýkora a pohodlne poslal svojich do vedenia. Zápasu nechýbalo korenie, diváci hráčom odpustili aj viaceré chyby, a vyšší štandard príťažlivému zápasu nebolo možné uprieť. V záverečnej tretine netrafil v 45. min Buc v nádejnej pozícii bránku, keď Vartovníkovi chýbala hokejka, hneď na to sa nechal vylúčiť Kuľha, misky váh mohol na bystrickú stranu nakloniť Tománek, no namiesto strely sa snažil prihrávať. Slovanu v rozhodujúcich momentoch chýbali nápady, navyše sa Bohunický nechal vylúčiť, čo domácim pomohlo dotiahnuť zápas do víťazného konca. Šesť sekúnd pred vypršaním presilovky sa pred bránku prekľučkoval Sýkora a v 56. min definitívne rozhodol o majiteľovi troch bodov.  
Premiéra sa teda nevydarila, tri body nakoniec zostali v Banskej Bystrici.

**HC'05 B. Bystrica – Slovan Bratislava 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) **       Góly: 33. a 56. Sýkora, 13. Tománek, 15. Paľov – 9. Cartelli, 29. Rich. Huna. Rozhodcovia Kubuš – Bednár, Štefík, vylúčení 5:7, navyše Demel (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky 2:1, v oslabení 1:0, 3210 divákov.

    **  HC'05 B. Bystrica:**
Šimonovič – Cebák, Cuník, Kubka, Bambúch, Vizváry, Biro – Tománek, Hudec, Hlinka – J. Sýkora, Šechný, Hvila – Rumpel, Heizer, Kútny – Vartovník, Paľov, Hamrák

      **Slovan Bratislava: ** Konrád – Kováčik, Bohunický, Cartelli, Hájek, Schnabel, Jendek – Kuľha, Kapuš, Hujsa – Rich. Huna, Lipiansky, Vaic – Rob. Huna, Bulík, Demel – Skokan, Hudáček, Buc

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM