Nina Táborská Rôzne

Prekoná sa minuloročný rekord? Vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí má otvoriť až 2-tisíc prskaviek

Vianočné trhy otvoria v piatok 21. novembra nielen na Hlavnom, ale aj Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Tam ich o 18.00 h odštartujú návštevníci prskavkami. Budú sa pritom snažiť prekonať minuloročný rekord, kedy v centre mesta zapálili naraz 2-tisíc prskaviek.

Ilustračný obrázok k článku Prekoná sa minuloročný rekord? Vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí má otvoriť až 2-tisíc prskaviek
Zdroj: TASR

Zatiaľ čo trhy na Hviezdoslavovom námestí otvoria prskavkami, na Hlavnom ich odštartuje slávnostné rozsvietenie stromčeka.

„Tento rok tu bude pripravených 14 stánkov s občerstvením, v ktorých návštevníci nájdu najmä klasické vianočné pochúťky, ako sú cigánska, lokše, placky, varené víno či punč,“ uviedla hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

Ďalších 30 stánkov ponúkne vianočné suveníry a darčeky. Súčasťou bude aj remeselná ulička s tradičnými výrobkami.

Na námestí pred historickou budovou divadla v piatok tiež rozsvietia vianočný stromček a sprevádzkujú klzisko. „Atrakciou bude napríklad ukážka tradičného slovenského gazdovstva a rodiny v čase Vianoc, chýbať nebudú ani živé zvieratká,“ uviedla hovorkyňa.

Tento rok dostane podľa hovorkyne na staromestských vianočných trhoch väčší priestor charita. „Jeden stánok bude špeciálne vyčlenený pre charitatívne organizácie, pričom každý deň tu dostane priestor jedna z nich a výťažok poputuje na dobročinné účely,“ vysvetlila Obuchová. Budú to napríklad Úsmev ako dar, Nadácia na výskum rakoviny či Klub detskej nádeje.

Vianočné trhy potrvajú do 23. decembra. Návštevníkom budú k dispozícii aj zrekonštruované verejné toalety na Námestí Eugena Suchoňa, ktoré budú počas trhov otvorené od 10.00 do 22.00 hodiny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM