Rôzne

Prehrala stávku: Herečka Zuzana Haasová bude čašníčkou v Dobre&Dobré

Zuzanu Haasovú poznajú milovníci televíznych seriálov, ale aj jej hudobní fanúšikovia. O chvíľu si ale vyskúša úplne novú "rolu". Bude čašníčkou v kaviarni Dobre&Dobré, ktorá sídli v Starej tržnici. Jej kolegami tam budú bezdomovci, ktorí rovnako obsluhujú hostí.

Ilustračný obrázok k článku Prehrala stávku: Herečka Zuzana Haasová bude čašníčkou v Dobre&Dobré
Zdroj: Dnes24.sk

Herečka Zuzka Haasová pred Vianocami vyhlásila, že ak do konca roka na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk pribudne toľko príspevkov, že darovaná suma prekročí 800-tisíc eur, bude dobrovoľne obsluhovať v kaviarni Dobre&Dobré. Touto aktivitou chcela poukázať na možnosti on-line darcovstva a na projekt, ktorému dlhodobo sama pomáha.

„Hranicu 800-tisíc eur sme dosiahli tesne pred Štedrým dňom, môžem teda Zuzke odkázať, že ju čaká nová kariéra,“ povedal s úsmevom riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška. Hneď však dodal, že túto aktivitu známej slovenskej herečky si veľmi váži a určite pomohla mnohým ľuďom v núdzi.

Projekty, ktoré pomáhajú

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk umožňuje ľuďom v núdzi, ale aj mimovládnym organizáciám, školám či samosprávam bezplatne si zaregistrovať výzvu na podporu. Darcovia ich následne môžu podporiť najmä prostredníctvom internetbankingu alebo z platobnej karty. K dnešnému dňu portál sprostredkoval už viac ako 810-tisíc eur od takmer 15-tisíc darcov.

Kaviareň Dobre&Dobré, ktorú prevádzkuje OZ Vaguz, dáva šancu ľuďom bez domova. Vďaka práci v podniku sa ľahšie integrujú naspäť do spoločnosti. Kaviareň na Nedbalovej ulici v zadnej časti Starej tržnice, však ponúka najmä príjemné prostredie, kvalitnú kávu i iné produkty.

Prečítajte si tiež: Chcete spraviť dobrý skutok a neviete ako? Dajte si kávu

Stávka Zuzany Haasovej
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM