Nina Táborská Rôzne

Vyberáme pre vás: Privítajte leto v Bratislave! Tento víkend na vás čaká bohatý kultúrny program

Víkend je opäť tu a aj tento raz prináša rôzne kultúrne a iné podujatia. Ponúkame vám preto bohatý prehľad toho najzaujímavejšieho, čo vás v našom meste čaká počas najbližších dvoch dní.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáme pre vás: Privítajte leto v Bratislave! Tento víkend na vás čaká bohatý kultúrny program
Zdroj: TASR

Trh – Piac – Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje, čerstvá zeleninka a ovocie a všeličo iné.

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Kultúrne leto na Kuchajde

Už túto sobotu odštartujú Kultúrne leto na Kuchajde v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto rôzne súťaže a atrakcie pre deti s rodičmi, koncerty, tanečné podujatia, ohňová šou, oldies diskotéka a chýbať nebude ani tradičné zapálenie vatry či ohňostroj. Viac sa dočítate tu: Kultúrne leto na Kuchajde prinesie bohatý program. Začína sa už túto sobotu

Sobota / 10:00 / Prírodné kúpalisko Kuchajda / Vstup voľný

Deň Dunaja na Devíne

Podujatie „Deň Dunaja na Devíne“ je súčasťou medzinárodnej akcie WWF Living Danube Tour. Túto sobotu prinesie do Bratislavy interaktívne hry o Dunaji pre deti aj dospelých. Čaká vás množstvo hier, kvízov, vzdelávacích aktivít a ako bonus budú deti spoznávať ozajstné dunajské ryby.

Sobota / 11:00 / Devín

Jahodové dni

Pre milovníkov jedla máme dobré správy. Bratislava Culinary days odštartovali na Rybnom námestí. Tentokrát v jahodovom prevedení. Viac sa dočítate tu: Rybné námestie rozvoniava jahodami! Vieme aké menu vás čaká na Jahodových dňoch

Sobota / 11:00 – 22:00 / Rybné námestie / Vstup voľný

O kvetoch – Reč kvetov v biedermeirovských časoch

O kvetoch v období pokoja, v časoch biedermeieru, vám budú rozprávať kurátorky čerstvo otvorenej výstavy Biedermeier Katarína Beňová a Jana Švantnerová. Čaká vás zaujímavý workshop, po ktorom si domov odnesiete hotový kvetinový aranžmán a malý darček.

Sobota / 13:00 / Slovenská národná galéria Bratislava / 59 eur

Susedia čítajú Bendovú

Krista Bendová nebola len výborná spisovateľka. Mnohí na ňu spomínajú aj ako na priateľskú a milú susedu, ktorá rada posedávala na našom dvore. V sobotu si ju už druhýkrát môžete pripomenúť čítaním z jej Osmijanka, susedským piknikom a aktivitami pre deti.

Čítajú: Dávid Hartl, Michal Hvorecký, Kristína Farkašová, Henrieta Mičkovicová, Marián Mitaš.

Sobota / 13:30 / „Susedia na dvore“ vchod cez Bjornsonovu 10

Čerešňový juniáles

Pred Domom kultúry v Dúbravke sa tento víkend bude konať slávnosť zberu čerešní. Chýbať nebude ani tradičná čerešňová štrúdľa a program, ktorý zabaví malých aj veľkých. Viac o podujatí sa dočítate tu: Dúbravka chystá Čerešňový juniáles. V sobotu si budete môcť pochutnať na čerešniach, či súťažiť v pľuvaní kôstok

Sobota / 16:00 / Dom kultúry Dúbravka / Vstup voľný

Ružinovská promenáda

Tretí ročník Ružinovskej promenády spestrí víkend v Ružinove. Ružinovskú promenádu otvorí o 14. hodine na veľkej fontáne tanečné vystúpenie Latino Flash de Miguel Mendez. Divákom sa predstavia deti z folklórnych súborov, základnej umeleckej školy. O koncertnú časť sa postará skupina Salamander a vrcholom promenády budú od 18. hodiny Spomienky na Karola Duchoňa, vystúpenie speváckeho zboru Cantus na fontáne a od 19:30 Galavečer Orchestra Gustava Broma so sólistami Pavlom Hammelom, Petro Lipom, Andreou Zimányiovou a Ivanou Regešovou. Súčasťou Ružinovskej promenády bude oddychová, pikniková, detská a aktívna zóna.

Nedeľa / 14:00 / Park Andreja Hlinku

Ružinovský deň otcov

Oteckovia so svojimi deťmi si môžu nedeľňajší Deň otcov užiť športovaním. V Areáli netradičných športov na Pivonkovej ulici sa 21. júna 2015 od 9:00 ráno uskutoční Ružinovský deň otcov. Návštevníci sa môžu zapojiť do turnajov vo futbale, tenise a florbale. Na najmenšie deti čakajú súťaže, beh otcov s deťmi a ukážky práce hasičov. Podujatie pripravuje Ružinovský športový klub.

Nedeľa / od 9:00 / Areál netradičných športov / Vstup voľný

Nedeľná Paráda!

Tentokrát bude Nedeľná Paráda o utečencoch, chudobe a solidarite. Posledná Nedeľná Paráda pred letnou pauzou pozýva 21. júna do Starej tržnice na program venovaný utečencom, chudobe a solidarite. Budete môcť v príjemnej atmosfére spoznávať chute, vône a kultúru exotických krajín. V rámci Nedeľnej Parády! sa bude o 15:00 konať Dáždnikový pochod, v ktorom budete môcť prejaviť podporu a solidaritu s utečencami.

Nedeľa / 11:00 do 17:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Obeť

Nedeľu večer môžete zakončiť kultúrou – v Divadle Aréna. Predstaví sa vám divadelná hra renomovaného českého dramatika, divadelníka a filmového režiséra Davida Jařaba, voľne inšpirovaná filozofickou esejou Georgesa Bataillea „Erotizmus“.

Nedeľa / 19:00 / Divadlo Aréna / Vstupné 9 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM