Nina Táborská Rôzne

Prehľad udalostí: Strávte slnečný víkend vonku! Desať podujatí, ktoré na vás čakajú už oddnes

Opäť sa blíži víkend a s ním spojené kultúrne a rôzne iné podujatia v hlavnom meste. Počasie bude Bratislavčanom tieto dni naozaj priať. Ponúkame vám preto prehľad toho najzaujímavejšieho, čo vás v našom meste čaká už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad udalostí: Strávte slnečný víkend vonku! Desať podujatí, ktoré na vás čakajú už oddnes
Zdroj: TASR

Levanduľový festival

Všetko o levanduli, s levanduľou a v levanduľovom. Už dnes sa koná III. ročník levanduľových trhov na Obchodnej 66. Vstup je už tradične voľný.

Piatok / 10:00 – 19:00 / Obchodná 66 / Vstup voľný

Keramické trhy

Keramické trhy po 12. raz prinesú do Pezinka kvalitné keramické produkty a takmer 150 výrobcov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Maďarska, Bulharska či Slovinska. Chýbať nebude ani nevidiaca keramikárka Soňa Zelisková, bohatý program pre najmenších v detských dielňach či hudobné vystúpenia pre dospelých a zaujímavé výstavy.

Piatok-Nedeľa / Malokarpatské múzeum, Radničné námestie, ulica M. R. Štefánika

Deň krivých zrkadiel 2015

Príďte sa zabaviť a zároveň podporiť dobrú vec. Už dnes sa na Hviezdoslavovom námestí uskutoční po desiaty krát podujatie s názvom Deň krivých zrkadiel. Je to deň, ktorý patrí ľuďom s mentálnym postihnutím. Viac o podujatí sa dočítate tu: Deň krivých zrkadiel. Na Hviezdoslavovom námestí budete mať možnosť spoznať ľudí s mentálnym postihnutím

Piatok / 14:00 / Hviezdoslavovo námestie / Vstup voľný

Trh – Piac – Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje, čerstvá zeleninka a ovocie a všeličo iné.

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Dni Petržalky 2015

Dni Petržalky vyvrcholia už túto sobotu galaprogramom na Dostihovej dráhe.Návštevníkov čaká bohatý program s tvorivými aktivitami, atrakciami, divadielkami a hudobno-tanečnými vystúpeniami pre deti aj pre seniorov, súťaže pre kolektívy a jednotlivcov, burza kníh, prezentácia starých remesiel a tradícií. Predvedú sa rôzne hudobné skupiny a vyvrcholením večera bude Terchovská muzika, Bijouterriér, Dan Nekonečný a Šum svistu a Petr Kolář. Celodennú zábavu a program ukončí tradičný ohňostroj.

Sobota / 10:00 / Dostihová dráha Petržalka

Devín patrí deťom 2015

Na hrade Devín sa túto sobotu aj so svojimi ratolesťami budete môcť zapojiť do interaktívneho poznávania historických období na stanoviskách: Vitajte v praveku, s interaktívnymi hrami z obdobia Veľkomoravskej ríše – Rytieri a krásne dámy z obdobia, keď nám vládla gotika. V poradí 4. ročník podujatia prinesie bádanie v historických dobách od praveku po starovek, a plnenie zaujímavých úloh.

Sobota / 10:00 / Hrad Devín – Národná kultúrna pamiatka

Poupratuj Naše Mesto

Ak ani vám nie je ľahostajné v akom prostredí žijete, takmáte šancu zapojiť sa do akcie “Poupratuj Naše Mesto!”, ktorá je organizovaná nadáciou Pontis a spoločnosťami: Google, Marius Pedersen, Pixel Federation, Profesia a mestskou časťou Nové Mesto pod patronátom starostu Rudolfa Kusého.

Vybrať si môžete jednu z aktivít, ktoré sa odohrajú v sobotu:

  1. Čistenie – Sovia ulica a okolie (lesík na Kolibe)
  2. Revitalizácia najstaršieho hokejbalové ihriska (ZŠ Cádrová – Kramáre)
  3. Odstránenie grafitov (Trnavské Mýto)
  4. Upratovanie – Chemická ulica
  5. Upratovanie – Družstevná ulica
  6. Upratovanie – Nobelova ulica

Prečítajte si viac tu: Čo by ste chceli zlepšiť v našom meste? Najväčšie dobrovoľnícke podujatie štartuje už zajtra

Sobota / 09:00 – 12:00

Víkend otvorených parkov a záhrad

Podujatie ponúka jedinečnú príležitosť na spoznanie mnohých parkov a záhrad aj v Bratislave. Pozornosť návštevníkov bude upriamená najmä na záhrady a parky zo 17.-18. storočia – z obdobia baroka. Počas týchto dvoch storočí bola totiž Bratislava skutočným mestom parkov a záhrad. Prečítajte si viac tu: Čaká nás víkend otvorených parkov a záhrad. Komentované prehliadky, zelený piknik, či ochutnávka čokolády

Sobota-Nedeľa / 10:00 / Celá Bratislava

Zelený piknik na Hlavnom námestí

Hlavné mesto SR Bratislava, Veľvyslanectvo Francúzskej republiky a Francúzsky inštitút pozývajú na „Zelený piknik na Hlavnom námestí“, ktorý sa bude konať v rámci Víkendu otvorených parkov a záhrad. Prineste si piknikovú deku a drobné občerstvenie. Kto príde v zelenom oblečení, dostane menšie prekvapenie.

Sobota / 10:30 – 13:00 / Vstup voľný

Krásne, jedlé, jedovaté?

Zaujíma vás príbeh ľuľkovitých rastlín? Potom si prídete na svoje v záhradke Pod Pyramídou. V nedeľu vás tu čaká etnobotanický ľuľkovitý výklad. Ak vás zaujíma čo má spoločné paprika s durmanom či tabakom, či je paradajka ovocie alebo zelenina, ako sa z pohoria Ánd dostali zemiaky do hranoliek či ako ľuľkovité rastliny ovplyvnili ľudové liečiteľstvo ale aj moderné lieky a veľa iného, zavítajte do záhradky. V prípade zlého počasia sa akcia presúva na stredu.

Nedeľa / 18:00 / Pod Pyramídou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM