Nina Táborská Rôzne

Prehľad udalostí na víkend: Umenie, zábava aj šport. Najbližšie dni sa v hlavnom meste nudiť rozhodne nebudete

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad udalostí na víkend: Umenie, zábava aj šport. Najbližšie dni sa v hlavnom meste nudiť rozhodne nebudete
Zdroj: TASR

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup na trh voľný

Prešporkovský bazárik

Rodinné Centrum Prešporkovo organizuje túto sobotu susedskú a detskú burzu pod názvom Prešporkovský bazárik. Keďže cez víkend má byť pekné počasie, bazárik prebehne na školskom dvore ZŠ M.R. Štefánika. Na predaj a výmenu budú hračky, oblečenie, ručne robené výrobky a napríklad aj knihy. Výťažok bude využitý na opravu prešporkovskej kúpeľne

Sobota / ZŠ M.R.Štefánika, Grösllingová 48 / Dobrovoľné vstupné

O kvetoch – workshop

Kvety a umenie, kvety a veda. Chcete sa naučiť ako aranžovať kvety, ako sa o ne starať a dozvedieť sa ešte niečo viac? Slovenská národná galéria a Ateliér Papaver preto pripravili cyklus workshopov, ktoré prepájajú svet umenia s praktickou skúsenosťou s aranžovaním kvetov. Kurátorky SNG predstavia výtvarné diela zo zbierok, za pomoci floristiek a záhradných architektiek si zase vytvoríte vlastný kvetinový aranžmán.

Sobota / Slovenská národná galéria Bratislava / 13:00–17:00 / 59 eur- osoba – workshop

Svetový deň umenia

V priestoroch Galérie Slovenskej výtvarnej únie, pred budovou a v Záhrade bude už zajtra prebiehať program v rámci projektu Svetový deň umenia. S výtvarníkmi si budete môcť vytvoriť vlastnú grafiku, keramiku, dizajn i maľbu a to ani zďaleka nie je jediný program, ktorý vás čaká.

Sobota / Galéria Slovenskej výtvarnej únie, Umelka / 15:00

Letom svetom: Moroccan Party

Letom svetom v AVE Café predstavujú cestovateľské večery, ktoré si postupne získavajú viac a viac priaznivcov. AVE Café sa teraz rozhodlo rozšíriť ich aj do párty verzie. Už túto sobotu na vás čaká párty plná farieb, vôní a chutí v štýle Maroko. Okrem rôznych tradičných pochúťok nebude chýbať ani Dj.

Sobota / AVE Café / treba urobiť telefonickú rezerváciu / 20:00

68. ročník – Národný beh Devín – Bratislava

Známe bežecké podujatie pre všetky vekové a výkonnostné kategórie s medzinárodnou účasťou, ktorého sa tradične zúčastňuje cez päťtisíc bežcov sa koná už túto nedeľu. Štart behu je na historicky pamätnom mieste – pod Hradom Devín. Cieľ a slávnostné vyhlasovanie výsledkov sa uskutočňuje v centre Bratislavy za účasti predstaviteľov mes­ta.

Nedeľa / pod Hradom Devín / 10:00

Filmový kvíz Petra Konečného vol.8

Filmový kvíz je obľúbenou aktivitou, ktorá vždy priláka nespočetne veľa filmových nadšencov. Ak máte aj vy radi filmy, radi sa o nich rozprávate a ešte radšej súťažíte, tak je filmový kvíz s Petrom Konečným tým pravým nedeľňajším podujatím pre vás. Čaká vás veľa zaujímavých ukážok, otázok a netradičných kinematografických disciplín.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / 4 eurá

Turban Quiz S2E6: Vegan Jihhad

Zmerajte si svoje vedomosti v Turban kvíze už túto nedeľu. Jakub Lužina a Matej Moško budú okrem múdrosti v troch kolách hodnotiť aj humor súťažiacich v štvorčlenných tímoch. Vo vedomostnom kvíze vyhráva víťazný tím právo nosiť zlatý turban.

Nedeľa / 20:00 / Gorila.sk Urban Space / Vstupné: 2 eurá pre súťažiacich

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM