Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Prehľad TOP udalostí na víkend: Zajtrajšok nebude len o voľbách, pozrite sa čo všetko vás čaká v hlavnom meste

Tento víkend nebude len o voľbách. Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete, Bratislava24.sk vám ponúka pestrý prehľad akcií a podujatí, ktoré si môžete vychutnať už od dnes. V hlavnom meste sa nudiť rozhodne nebudete. Program sa bude niesť prevažne v duchu Nežnej revolúcie.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad TOP udalostí na víkend: Zajtrajšok nebude len o voľbách, pozrite sa čo všetko vás čaká v hlavnom meste
Zdroj: TASR

Piatok:

Deň otvorených pivníc 2014

Najväčšie podujatie vinohradníkov, ktorí pestujú vinič na úbočiach a úpätiach Malých Karpát, sa pripravuje tento rok rekordný počet vinárov. 15. ročník ochutnávky vín na Malokarpatskej vínnej ceste sa tento rok koná 14.-.15. novembra. Tento rok vám vinári prístupnia až 164 svojich vínnych pivníc pre verejnosť.

Vstup 50 eur / 10:00 / Modra

Fotofestival

Prednášky, diskusie, inšpirácie, vernisáž či urban Bratislava a to z každého uhla cez objektívy slovenských fotografov! Práve tých budete môcť spoznať a tiež podporiť prostredníctvom kúpy ich knižných publikácií.

Vstup voľný / 16:00 / Cvernovka

Po stopách revolúcie

Nadácia Milana Šimečku pripravila tematickú prehliadku „revolučnej“ Bratislavy pod názvom Po stopách revolúcie. Od prvého protestného zhromaždenia až k mítingom na Esenpéčku. Začiatok je pri Umeleckej besede na Dostojevského rade 2.

Od 15.00 do 17.00 hodiny

Sobota:

Predtým či po tom, ako pôjdete voliť, sa môžete kultúrne vyžiť!

Festival tibetských filmov

Ide o celkom prvý ročník Festivalu tibetských filmov, ktorý vám priblíži jednu z najstarších žijúcich kultúr na svete. Tešiť sa môžete na zaujímavé dokumentárne filmy, prednášky, diskusie aj chýbať nebude ani súťažný kvíz. Čo uvidíte? Napríklad Tibetskú knihu mŕtvych, ktorá vám predstaví odlišný pohľad na život a smrť, Zrkadlo prázdnoty – dokument o živote v kláštore od čínskej režisérky Ma Li a dozviete sa tiež niečo o vnímaní Tibetu Číňanmi v minulosti a dnes.

Vstup 3 eurá / 10:00 / Dunaj˜

Študenti po stopách totality

Premietanie filmu „1989: Z denníka Ivany A.“ a prezentácia študentských projektov, v ktorých mapovali príbeh Nežnej revolúcie v ich mestách. Podujatie sa koná v rámci podujatia Remember November 2014 podobne ako Po stopách revolúcie.

Vstup voľný / 19:00 / The Spot

ePhotoDay

Navštívte fotopodujatie spojené s prezentáciou produktov ePhoto Day s CSC fotoaparátmi. Tešiť sa môžete na zaujímavé prednášky, prezentáciu produktov z oblasti CSC fotoaparátov, alebo si môžete nechať vytlačiť svoje fotografie, ktoré nafotíte v otvorenom atelieri. Dozviete sa nielen to, čo to CSC fotoaparáty sú, ale aj ako sa používajú a ako z nich získať čo najkvalitnejšie výstupy.

Vstup voľný / 10:00 hod. do cca 18:00 hod. / DK Ružinov

Noc divadiel

Nenechajte si ujsť 5. ročník noci otvorených divadiel, kultúrnych centier, predstavení a výnimočných zážitkov. Európske podujatie prezentuje divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Pre všetkých milovníkov divadla, malých aj veľkých, je pripravená komédia, dráma, balet, súčasný tanec, muzikál, kabaret, klasické inscenácie, rozprávky či bábkové divadlo.

Kedy a kde?

  • 19:00 / Slovenské národné divadlo – Činohra
  • 19:00 / Slovenské národné divadlo – Opera
  • 22:00 / Slovenské národné divadlo – Balet
  • 10:00 / Čin – Čin – Bratislavské bábkové divadlo
  • 14:00 / Safaládka a Špajdlička – škôlkohra -Bratislavské bábkové divadlo
  • 12:00 / 6 tvorivých dielní – Bratislavské bábkové divadlo

Ďalšie predstavenia nájdete na oficiálnych stránkach

POZOR! bezplatný vstup podmienený registráciou

Nedeľa:

Študentský beh

Cieľom podujatia je pripomenúť si novembrové udalosti rokov 1939 a 1989. Zabehať si môže prísť každý, každý bol alebo je študentom. Pre bývalých študentov, ktorí sú teraz už v dôchodkovom veku, je štartovné zadarmo. Zapojiť sa môžu aj školy. Behu sa minulý rok sa zúčastnilo 442 bežcov.

Štartovné:

do 26 rokov 5,– € prevodom / 7,– € pri platbe na mieste v deň štartu

od 27 rokov 10,– € prevodom / 12,– € pri platbe na mieste v deň štartu

dôchodcovia zadarmo

Kde:

Mlynská Dolina

Bez opony

Posledná tohtoročná talkshow Bez opony, v ktorej bude hosťom slovenský herec Ľubo Roman. Herec vám prezradí zaujímavosti zo svojho pracovného i súkromného života.

Vstupné 3 eurá / 17:00 / Istra Centrum

„Naša cesta ku slobode“

Diskusia s osobnosťami, ktoré prispeli k pádu komunizmu vo svojej krajine – Česko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko.Podujatie sa uskutoční v rámci Festivalu slobody – multižánrový medzinárodný festival, ktorý pripomína a analyzuje obdobie neslobody.

20:00 / Dunaj˜

Podujatia budeme počas víkendu aktualizovať, niektoré vám prinesieme spracované aj reportážne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM