Nina Táborská Rôzne

Prehľad TOP podujatí: Nemáte plán na víkend? Spravte si ho už dnes a odštartuje Vianoce s Bratislavou

Tento víkend bude opäť bohatý. Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete, Bratislava24.sk vám ponúka pestrý prehľad akcií a podujatí, ktoré si môžete vychutnať už od dnes. V hlavnom meste sa nudiť rozhodne nebudete. Program sa bude niesť prevažne v duchu Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad TOP podujatí: Nemáte plán na víkend? Spravte si ho už dnes a odštartuje Vianoce s Bratislavou
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Piatok:

Dnešok bude patriť vianočným trhom, v Bratislave dnes otvoria hneď niekoľko.

Vianočné trhy Bratislava na Hlavnom námestí

Rozsvietením vyše 13-metrového vianočného stromčeka už dnes o 16.30 štartujú na Hlavnom námestí Vianočné trhy. Tešiť sa môžete na tradičné pochutiny a sprievodný program. Dnes sa na pódiu predstavia Bratislavský detský zbor pri Základnej umeleckej škole Miloša Rupelldta či Ľudová hudba Kuštárovci.

Stredoveké vianočné trhy

Netradičné a komorné vianočné trhy s nádychom stredoveku. Aj také sú Vianočné trhy na mestských hradbách pri katedrále sv. Martina, ktoré sa konajú už po druhý krát. Začínajú dnes a kpotrvajú až do 23. decembra. Otvorené budú cez pracovný týždeň od 16:00 do 22:00, v sobotu a nedeľu od 12:00 do 22:00.

Remeselné vianočné trhy na nádvorí Starej radnice

Na nádvorí Starej radnice vám už od dnes bude rozvoniavať varené vínko. Jedinečnú atmosféru remeselných trhov dotvoria živé zvieratá z bratislavskej ZOO a tešiť sa už tradične môžete na emeselné – ručne vyrobené predmety z prírodných materiálov.

Začali sa dnes ráno o desiatej, každý deň ponúknu bohatý program. Už zajtra od 12stej hodiny si môžete vychutnať prezentáciu tradičných a umeleckých remesiel – cínolejárstvo a vianočné predstavenie divadla Depaul.

Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí

Od dnes do 23. decembra 2014 sa budú na Hviezdoslavovom námestí konať tradičné Staromestské vianočné trhy.. Slánvnostné otvorenie je naplánované dnes na šiestu hodinu. Návštevníci trhy odštartujú prskavkami. Budú sa pritom snažiť prekonať minuloročný rekord, kedy v centre mesta zapálili naraz 2-tisíc prskaviek.

Sobota:

Trh – Piac – Markt

Tento víkend si opäť budete môcť vychutnať Trh v Starej tržnici, ktorý už tradične ponúkne sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy. Po prvýkrát sa predstavia tradičné Štramberské uši a česká novinka Šmakoun. V rámci Týždňa globálneho vzdelávania Platformy MVRO si o 13:00 môžete pozrieť autorský dokumentárny film Daniely Krajčovej „Káva za príbeh – ako chutila Stará tržnica“.

V rámci Piac-Markt a Týždňa globálneho vzdelávania sa koná aj akcia Cyklojazda TRHni si!

Začne sa o 10:00 pred Starou tržnicou smerom: Trh na Žilinskej – Tržnica na Trnavskom mýte – Miletička – a naspäť pred Starú tržnicu. Tam už bude nachystaná zaujímavá diskusia.

Multifunkčné TUTO sa zmení na Zimnú krajinu fantázie. Súčasťou víkendovej tržnice bude aj:

Burza kníh a platní v Starej tržnici

Družstvo Draksavracia.sk a pezinský antikvariát Karpatský lovec pozývajú na 12. vydanie bratislavských knižných búrz už tento víkend v Starej tržnici. Začína sa o desiatej ráno. Kúpiť si budete môcť rozličné knihy a gramoplatne. Ponuku nájdetena druhom poschodí Starej tržnice, burza potrvá do 15:00. Vstup je zdarma.

NextGen Expo 2014

V sobotu sa v Aegon Aréna NTC v Bratislave koná digitálno-lifestylová NextGen Expo 2014. Ponúkne množstvo noviniek, horúcich herných hitov aj zaujímavých hier. Zabaviť sa, vyhrať a niečo sa pritom dozvedieť bude môcť celá rodina a pravdaže všetci hráči. Podujatie potrvá až do nedele.

1-dňový lístok – v predpredaji 7,50 € / na mieste 8,00 €

2-dňový lístok – 11,50 € / na mieste 12,00 €

Nedeľa:

Café Európa: Sloboda nie je zadarmo – 25 rokov od Novembra ´89

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Filmový festival Jeden svet na nedeľu zorganizovali zaujímavú diskusiu Café Európa, ktorá sa uskutoční 23. novembra v KC Dunaj o 19:00 hodine. Témou bude sloboda po Novembri 1989. Dozviete sa o úspechoch a sklamaniach slovenskej spoločnosti za 25 rokov od pádu komunizmu.

Vstup voľný

Nezabudnite, že počas celého víkendu stále prebieha festival "Jeden svet. ":http://bratislava.dnes24.sk/…-svet-190945

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM