Nina Táborská Kultúra

Predvianočný víkendový program v Bratislave bude bohatý, čo všetko vás čaká?

Od piatka do nedele sa budú ulice miest bratislavského regiónu len tak hmýriť krojmi, ľudovou hudbou a oživenými tradíciami. Príďte si zaspievať, zakrepčiť a spoločne vdýchnuť život zvykom našich predkov, ktoré nikde inde na svete nenájdete.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný víkendový program v Bratislave bude bohatý, čo všetko vás čaká?
Zdroj: Dnes24.sk

K slovenským Vianociam neodmysliteľne patria jasličky – tradičné Chodenie s betlehemom v podaní folklórnych súborov budete môcť vidieť na vlastné oči v Prievoze a na Hlavnom námestí. Živý betlehem sa predvedie na podujatí Ružinovská zima. Petržalka bude sviatočný čas vítať v tónoch Vianočného chorálu a poslednú adventnú nedeľu si môžete prísť stíšiť myseľ pri slávnosti zapaľovania sviec Svetlo pre Kráľovú.

Stále nemáte dosť tradícií? Nevšednú kombináciu prináša posledný koncert Trhov pod pyramídou. GRAPE Festival sa spojil so SĽUK-om v jedinečnom projekte Čo to leží pod stromčekom?.

„Bratislavský región bude opäť sršať podujatiami každého druhu. Nenechajte si ujsť Vianočný pohár vína v Limbachu, tradičnú zabíjačku v Malackách či 9D kino počas Vianočných trhov obce Závod,“ pozýva výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Okrem toho vás čaká tiež:

Vianočný Dobrý trh

V sobotu všetkých čaká obľúbený Dobrý trh, tento raz vo vianočnej atmosfére. Novinkou Dobrého trhu je “vianočná okružná cesta”, ktorú dotvorí sprístupnená pasáž medzi Námestím SNP a Laurinskou ulicou. V sobotu pasáž ožije umením – portrétmi a básňami vytvorenými na mieru, či výstavou ilustrácií z knihy Balada o srdci.

Čítajte tiež:Čo všetko ponúkne vianočný Dobrý trh? Novinkou je Vianočná okružná cesta

Na Laurinskej ulici pribudlo hneď niekoľko nových susedov, ktorí sa zapojili do programu Vianočného Dobrého trhu. Na Nedbalovej ulici opäť stretnete výnimočné neziskové organizácie, a taktiež živé ovečky v košiari. Spolu s Nám. SNP tak vznikne ucelený kruh susedov-podnikateľov, pestovateľov, neziskoviek či umelcov.

Pripravených je päť hudobných pódií a celodenný program pre deti. Už tradične nájdete na trhu dizajnérske vychytávky, starožitnosti, knihy, zdravé potraviny, vianočné oblátky aj živé stromčeky v črepníkoch. Viac sa dozviete v oficiálnom evente.

Sobota / Bratislava / 08:00 – 22:00 / Vstup voľný

Handmade Vianoce

Pár dní pred Vianocami väčšina ľudí zažíva stres a zrejme najväčšie starosti spôsobuje výber a nakupovanie darčekov. Čo by najviac potešilo našich blízkych? Mali by byť darčeky predovšetkým praktické, alebo majú hlavne potešiť obdarovaného bez ohľadu na ďalšie využitie? Hodnotné? Maličkosti? Ak si s darčekmi neviete rady, stavte na originálne drobnosti robené srdcom a šikovnými rukami. Už tento víkend, 19. a 20. decembra, na Dňoch Vianoc v Inchebe si budete môcť nakúpiť posledné milé drobnosti od autorov z obľúbeného handmade portálu Sashe.sk.

Čítajte viac: Originálne veci vyrobené srdcom a šikovnými rukami: Bratislavčanov čaká Vianočný handmade víkend

Sobota-Nedeľa / Incheba Expo Aréna / celodenné podujatie / Vstupné: 2 eurá

Živý betlehem

Živá dioráma Betlehemskej maštale s Ježiškom, Máriou a Jozefom spríjemnia každému víkendovú prechádzku vianočnou Bratislavou. Živý betlehem nájdete počas víkendu na Primaciálnom námestí.

Sobota-Nedeľa / Primaciálne námestie / 14:00 / Vstup voľný

Zimný festival tanca

Zimný festival tanca Karloveského tanečného centra predstavuje festival spoločenského tanca, v ktorom sa predvedú tanečníci už od 6 rokov v tancoch štandardných a latinsko-amerických, zo 40 klubov a škôl Slovenska.

Sobota / Kamel Klub – Karloveské centrum kultúry / 10:00 / Vstupné: 8 eur dospelý, 4 eurá deti do 15 rokov

Luskáčik

V sobotu vás čaká aj čarovná Baletná rozprávka s vianočnou tematikou, ktorá je návratom k tradičnej a najoceňovanejšej verzii ruského choreografa Vajnonena.

Sobota / Slovenské národné divadlo – Historická budova / 11:00 17:00 / Vstupné: 20 eur, 16 eur, 14 eur, 10 eur

Malé vianočné trhy

Posledný adventný víkend budú prvýkrát v Parku Andreja Hlinku v Ružinove vianočné trhy. Stánky s občerstvením a vianočnými produktmi tu návštevníci nájdu od piatku 18. decembra od 10:00 do nedele 20. decembra do 18:00. Každý deň od 14:00 do 18:00 si záujemcovia môžu pozrieť živý betlehem a v piatok a sobotu od 14:00 do 18:00 sa deti povozia na poníkoch.

Vianočné trhy ukončí v nedeľu o 16:00 spoločné zapálenie štvrtej sviece na veľkom adventnom venci spojené s koncertom speváckeho zboru Cantus, v ktorého repertoári nechýba najkrajšia vianočná klasika Tichá noc.

Piatok-Nedeľa / Park Andreja Hlinku / 10:00 – 18:00 / Vstup voľný

Nezabúdajte, že ešte stále si môžete užiť atmosféru vianočných trhov: Veľký vianočný prehľad: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v rámci vianočných trhov v hlavnom meste

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM