Tomáš Stupavský Samospráva

Predseda parlamentu a minister školstva v Podunajských Biskupiciach slávnostne otvorili novú škôlkárskú triedu

Materskú školu na Podzáhradnej ulici v Bratislave bude navštevovať viac detí. Pribudla v nej nová, v poradí šiesta trieda, ktorá vznikla v rámci programu rozširovania kapacít materských škôl. Slávnostne ju otvorili predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) a minister školstva Juraj Draxler

Ilustračný obrázok k článku Predseda parlamentu a minister školstva v Podunajských Biskupiciach slávnostne otvorili novú škôlkárskú triedu
Zdroj: TASR

Materskú školu v súčasnosti navštevuje 109 detí, od novembra tohto roka do nej bude chodiť o 25 detí viac. „Stále sa stretávame s nedostatkom miest v škôlkach. Je potrebné vytvárať nové triedy, aby mohli deti absolvovať predškolskú výchovu,“ povedal Pellegrini. Draxler podotkol, že tá je pre dieťa kľúčová. Otváraním nových tried štát podľa neho plní sľub rodičom. Niektorí nemohli pracovať, keďže nemali možnosť dať dieťa do škôlky.

Materská škola vďaka novej triede dokáže prijať všetky deti z mestskej časti, aj tie trojročné. Riaditeľke materskej školy Lenke Hrickovej sa často stávalo, že musela odmietnuť veľa žiadostí o prijatie. Štát chce podľa Pellegriniho dosiahnuť, aby do roku 2020 navštevovalo škôlky 95 percent detí vo veku štyroch až šiestich rokov. Nová trieda vznikla na bývalej terase.

V Podunajských Biskupiciach otvárajú dnes okrem tejto triedy ešte jednu – v poradí desiatu v materskej škole na Linzbothovej ulici. Štát dal na rekonštrukciu oboch 86.000 eur, zvyšných 71.000 investovala mestská časť. V rámci prvej výzvy dáva štát na rozšírenie kapacít škôlok a výstavbu základných škôl asi 10 miliónov eur. Draxler upozornil, že onedlho oznámi aj výsledky druhej výzvy rovnakého typu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM