Alexandra Húsková Samospráva

Pred zimou začne v Dúbravke fungovať sociálna výdajňa šatstva

Oblečenie aj topánky, ktoré sa dajú ešte využiť a mohli by niekomu pomôcť, poslúžiť, potešiť. To všetko bude poskytovať nová Sociálna výdajňa šatstva sv. Alžbety, ktorá začne fungovať 9. novembra v priestoroch Komunitného centra na Bazovského ulici v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Pred zimou začne v Dúbravke fungovať sociálna výdajňa šatstva
Zdroj: TASR

Primárne má výdajňa slúžiť sociálne slabším a odkázaným Dúbravčanom, no nevylučuje sa ani pomoc obyvateľom z iných mestských časti.

Sociálna výdajňa šatstva sv. Alžbety vznikla vďaka spolupráci Občianskeho združenia Dobrota pre Afriku, ktoré bude výdajňu prevádzkovať a vedie už v Komunitnom centre takzvaný Charita shop – Bazár sv. Alžbety, a mestskej časti Bratislava – Dúbravka.

Prečítajte si aj: Hľadáte lacný darček, kúpou ktorého pomôžete chudobným deťom?

Do výdajne môže prísť počas pondelkov každý, kto pomoc potrebuje, čiže je v stave sociálnej núdze a preukáže sa relevantným dokladom o tom, že poberá sociálne dávky, invalidný dôchodok a podobne.

„Sociálne pracovníčky potom obyvateľa zaevidujú do svojej databázy a vydajú mu preukaz, na základe ktorého mu bude vydané šatstvo, obuv a iné potrebné a dostupné veci,“ uviedla Lucia Marcinátová, hovorkyňa MČ Dúbravka..

Každý bude mať nárok na výber piatich kusov oblečenia alebo obuvi raz do týždňa. Podľa potreby a dostupnosti tu nájde aj prikrývky, vankúše, posteľná bielizeň, matrace a podobne

„Naše oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva informuje o novej službe a pomoci všetkých obyvateľov Dúbravky, ktorí poberajú sociálne dávky, a to či už jednorazové alebo pravidelné,“ opisuje novú službu starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Zámerne sme chceli výdajňu šatstva otvoriť pred tohtoročnou zimou,“ doplnil.

Starosta sám do výdajne prispeje oblečením, ktoré by ešte mohlo poslúžiť tým, ktorí to potrebujú.

Kde a kedy môžte veci darovať

Výdajňa je totiž založená na princípe darovaného, nevyužívaného, no stále použiteľného a vhodného šatstva. Obyvatelia ho môžu doniesť do centra na Bazovského vždy v čase otváracích hodín Charity shopu od utorka do piatku od 13tej do 18tej.

Sociálna výdajňa šatstva bude otvorená každý pondelok od 14tej do 19tej v priestoroch Komunitného centra na Bazovského 6.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM