Anabela Mikušiaková Rôzne

Pred historickou budovou Slovenského národného divadla sa strhla bitka

Na Hviezdoslavovom námestí sa konal priateľský boj. Účastníci akcie sa bili s vankúšmi

Ilustračný obrázok k článku Pred historickou budovou Slovenského národného divadla sa strhla bitka
Foto: Anabela Mikušiaková

Druhý apríl je medzinárodným dňom vankúšovej vojny. Pred historickou budovou Slovenského národného divadla sa stretla skupina ľudí, aby spoločne tento deň oslávila bitkou s vankúšmi.

Celá akcia trvala necelých tridsať minút. Účastníci sa začali biť s vankúšmi po tom, ako ich jedna z organizátoriek odštartovala píšťalkou. Rovnakým povelom sa vankúšová vojna aj skončila.

„Bolo to krátke, ale super. Dnes je krásne počasie, prečo sa teda nepobiť s vankúšmi niekde na čerstvom vzduchu. Ľudia sa pri tom uvoľnia a zároveň si neublížia,“ okomentoval akciu jeden z účastníkov vankúšovej vojny.

Všetci zúčastnení po skončení bitky spoločne upratali neporiadok zo zničených vakúšov.

„Túto akciu sme zorganizovali na odventilovanie sa jemným spôsobom. Je milé dať ľudí dokopy a zabudnúť na problémy,“ povedal jeden z organizátorov ak­cie.

Podobné vankúšové vojny sa konajú aj vo veľkých svetových metropolách. Okrem Bratislavy môžete navštíviť takúto akciu v Amsterdame, Londýne, Helsinkách, Miláne, v New York City a mnohých ďalších mestách po celom svete.

Rovnaká skupina ľudí organizuje podobnú akciu už 24. apríla. Tento raz pôjde o pochod s bublifukmi, spoločne so skupinou umelcou – Happeningu Artists 4 People.

Prečítajte si tiež: Kam cez víkend v Bratislave? Počas nasledujúcich dní ponúka mesto pestrý výber

Vankúšová vojna
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM