Rôzne Správy

Pred domom kultúry v Dúbravke plánujú stavať. Hody to však neohrozí

Keďže ide o pozemok v centre mestskej časti, vedenie Dúbravky sa bude snažiť rokovať s vlastníkom a regulovať výstavbu v zmysle platných predpisov.

Ilustračný obrázok k článku Pred domom kultúry v Dúbravke plánujú stavať. Hody to však neohrozí
5
Galéria

Nový vlastník pozemku pri Dome kultúry Dúbravka plánuje výstavbu. O podujatia a zábavné atrakcie, napríklad Dúbravské hody, ktoré sa na tejto ploche organizujú, však obyvatelia v tomto roku neprídu.

Stavať sa bude až o rok

„Organizácia najbližších Dúbravských hodov nie je ohrozená, zámer výstavby na danom území je len na počiatku celého procesu,“ uviedla hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Dúbravka Lucia Marcinátová. „V novom roku bude ešte možné organizovať podujatia na tejto ploche,“ potvrdil Peter Horváth zo spoločnosti Arca Capital, ktorá v roku 2016 odkúpila pozemok.

Priznal tiež plány výstavby, uviedol ale, že súčasné platné územné rozhodnutie, ktoré bolo v minulosti na pozemok vydané, spoločnosť nevyužije. „Projekt je v príprave, využijeme možnosti platného územného plánu pre dané územie,“ povedal.

Marcinátová pripomenula, že pre nový zámer bude potrebné územné a stavebné konanie. „Keďže ide o pozemok v centre mestskej časti, vedenie Dúbravky sa bude snažiť rokovať s vlastníkom a regulovať výstavbu v zmysle platných regulatívov,“ uviedla. Upozornila i na to, že územie je súčasťou architektonickej súťaže, ktorú mestská časť pripravuje v spolupráci s komorou architektov v súvislosti s rekonštrukciou a prestavbou DK Dúbravka.

Dúbravka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM