Tlačové správy

Precestujú pre nás aj polku zemegule: Čítajte, prečo Slovensko navštevujú Američania aj Kanaďania

Kúpele Sliač sú typickým príkladom výnimočnej a neutíchajúcej sily prírody. Ako jediné na Slovensku využívajú pri liečbe niečo, čo k nim láka aj iné národy. Dokonca aj tie za veľkou mlákou. Čo to je?

Ilustračný obrázok k článku Precestujú pre nás aj polku zemegule: Čítajte, prečo Slovensko navštevujú Američania aj Kanaďania
Zdroj: Dnes24.sk

Pravidelní klienti z Ruska, Kanady či USA. Tí všetci sa na Slovensku hrnú za unikátnym liečivým „elixírom“. Každý hosť, ktorý raz vyskúšal a pocítil liečivé účinky uhličitej vody a prírodného žriedlového plynu, na Kúpele Sliač nedá dopustiť. Aj samotný slogan „Kúpele vášho srdca“ napovedá, že si ich človek ľahko zamiluje.

Žiadna chémia, žiadne lieky vyrobené v laboratóriách, ale čistá sila prírody. Dalo by sa to prirovnať k bylinným čajom, napr. materinej dúške. Kto pil čaj s vlastnoručne nazbieranej a vysušenej materinej dúšky, ten vie. Kto to ešte neskúsil, nevie o čo prichádza. A tak aj ľudia, ktorí ešte nenavštívili Kúpele Sliač nevedia, o čo prichádzajú.

Kúpele Sliač poskytujú viac ako 45 druhov liečebných procedúr z oblasti hydroterapie, balneoterapie, teplotnej terapie, fyzioterapie a elektroliečby. Základom celej liečby je uhličitá terapia, ktorá je založená na prirodzenom vstrebávaní oxidu uhličitého kožou.

Medzi jedinečné procedúry na báze minerálnej vody a žriedlového plynu patria: • vodné uhličité kúpele – bazény a vane, • plynové uhličité kúpele – celkové a miestne, • plynové injekcie.

Vodné uhličité kúpele sú procedúrou, ktorú každý hosť dostane ako základnú. Vďaka izotermickej teplote 33,2 °C a maximálnej koncentrácii oxidu uhličitého sú kúpele takým jedinečným miestom, že hostia pociťujú priaznivé účinky už počas pobytu. Pri citlivejších hosťoch a starších ľuďoch sa voda ohrieva na teplotu 35 až 36 °C.

Plynové uhličité kúpele a plynové injekcie sú založené na využívaní prírodného žriedlového plynu, ktorý majú Kúpele Sliač ako jediné na Slovensku. Všetky ostatné kúpele používajú medicínsky plyn, ktorý sa vyrába chemicky. Toto zaručuje veľmi pozitívne účinky na organizmus už po niekoľkých opakovaniach.

Lekárske vyšetrenia aj strava na mieru

Okrem vzácnych prírodných zdrojov je dôležitou súčasťou pobytu každého hosťa profesionálna lekárska starostlivosť a strava. Z toho dôvodu sa na ňu kladie veľký dôraz. V kúpeľoch funguje 24 hodinová lekárska služba a na stravovanie hostí dozerá diétna sestra. Výsadou Kúpeľov Sliač je individuálny prístup lekárov ku klientom, ktorým odporučia tie najlepšie procedúry a rovnako individuálny prístup diétnej sestry, ktorá každému klientovi odporučí najvhodnejší diétny systém.

Kultúrny relax nesmie chýbať

Kúpele Sliač sú miestom, kde možno využiť široké spektrum služieb, ktoré býva doplnené pestrým kultúrnym programom, koncertmi známych spevákov a skupín, tanečnými zábavami a tradičnými akciami ako napr. Vínna cesta, fašiangy atď. Kombinácia relaxačných procedúr, rozsiahly lesopark a okolitá nádherná príroda pôsobia priam ako balzam na dušu. Príďte sa aj Vy na vlastnej koži presvedčiť, že Kúpele Sliač sú naozaj „Kúpele Vášho srdca“.

Aktuálnu ponuku pobytov nájdete na: www.spa-sliac.sk
Informácie o pobytoch: sales@spa-sliac.sk , 045/ 5443 794
Pridajte sa k nim aj na Facebooku: https://www.facebook.com/…256325625290?…

Podľa prieskumu viac ako 98 % návštevníkov po absolvovaní kúpeľného pobytu odchádza so zlepšeným zdravotným stavom. V Kúpeľoch Sliač sa liečia najmä srdcovo-cievne choroby (vysoký krvný tlak, artérioskleróza, ischemická choroba srdca, angína pectoris, choroby tepien, infarkt myokardu). Úspešné je aj liečenie ženských a onkologických ochorení a chorôb pohybového ústrojenstva. Výnimočnosť liečby je daná využitím prírodných liečivých zdrojov, termálnych minerálnych prameňov a prírodného žriedlového plynu s obsahom 99,7% oxidu uhličitého. Kúpeľný prameň, ktorý pramení priamo pod kúpeľným domom je odčerpávaný pri samotnom žriedle. Voda a odseparovaný žriedlový plyn sú potrubím rozvádzané na jednotlivé procedúry. To všetko bez akejkoľvek chemickej úpravy.

(PR) – Za obsah i fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Precestujú pre nás aj polku zemegule: Čítajte, prečo Kúpele Sliač navštevujú Ame
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM