Rôzne

Pre štátny pohreb exprezidenta M. Kováča budú v Bratislave dopravné obmedzenia

Vodičov v bratislavskom Starom Meste čakajú vo štvrtok dopravné obmedzenia. Spôsobí ich organizácia štátneho pohrebu prvého prezidenta SR Michala Kováča.

Ilustračný obrázok k článku Pre štátny pohreb exprezidenta M. Kováča budú v Bratislave dopravné obmedzenia
20
Galéria
Zdroj: TASR

Ide o obmedzenia nevyhnutné počas smútočného sprievodu z Bratislavského hradu do Prezidentského paláca, následne do Dómu sv. Martina a v okolí Ondrejského cintorína na Ul. 29. augusta.

Uzavreté ulice

Taktiež môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune zahraničných delegácií z Letiska M. R. Štefánika v dopoludňajších hodinách na Bratislavský hrad, o ktorých bude polícia verejnosť informovať podľa aktuálnej dopravno-bezpečnostnej situácie.

V čase od 11:30 do 13:30 hod. budú pre cestnú dopravu úplne uzatvorené Palisády, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, a Banskobystrická ulica, taktiež v tomto čase nebude prejazdná Štefánikova ulica. Doprava bude odkláňaná na Pražskej ulici, Mýtnej ulici, Kollárovom námestí a v Petržalke počas uzatvorenia Mosta SNP z Panónskej cesty na Eisteinovu ulicu.

V uvedenom čase a mieste nebudú premávať linky MHD.

Približne v čase od 15:30 do 16:00 hod. dôjde k uzatvoreniu Staromestskej ulice obojsmerne. Časový posun nie je vylúčený, bude sa odvíjať od vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie. Uzatvorenie Staromestskej ulice potrvá do ukončenia Zádušnej omše v Dóme sv. Martina približne do 16:00 hod.

Úsekom sa radšej vyhnite

V čase od 7:00 do 14:00 hod. nebude z bezpečnostných a technických dôvodov možné státie, resp. parkovanie vozidiel na Palisádach vrátane chodníka. „Z uvedeného dôvodu žiadame vodičov, aby si svoje vozidlá preparkovali na iné miesta. Pokiaľ tak neurobia, Krajský dopravný inšpektorát bude musieť vykonať odťah týchto vozidiel,“ uviedla Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Polícia odporúča vodičom, aby v uvedenom čase minimalizovali svoj pohyb vozidlami v mestskej časti Staré Mesto a uvedeným úsekom sa vyhli. Dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, ako aj jej usmerňovanie a regulovanie bude zabezpečené policajtmi dopravnej polície.

„Žiadame vodičov, ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali pokyny policajtov. Vodičom vopred ďakujeme za trpezlivosť,“ dodala Kurucová.

Čítajte aj: TIPY NA TÝŽDEŇ: Voňavá kniha, módne kuriozity a umenie na stenách námestia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM