Nina Táborská Kultúra

Pre každého niečo: Z programu v hlavnom meste je tento víkend ťažké si vybrať

V Bratislave a jej okolí sa stále niečo deje. Až do nedele na vás však čaká toľko zaujímavých podujatí, že si nebudete vedieť vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Pre každého niečo: Z programu v hlavnom meste je tento víkend ťažké si vybrať
Zdroj: Dnes24.sk

„Pri pohľade na zoznam toho, čo sa v hlavnom meste a okolitom regióne deje, ma najviac teší, koľko máme podujatí s prívlastkom medzinárodné. Bratislava sa nepochybne stáva centrom svetového diania,“ povedal Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Internacionálny charakter má napríklad Festival súčasnej hudby Melos-Étos, Filmový festival Bratislava nadväzujúci na tradíciu Medzinárodného filmového festivalu Forum, Majstrovstvá Slovenska v tenise mužov či exhibícia bodypainterov zo Slovenska a zahraničia Body Art Show.

Pre november príznačný 25. ročník festivalu Mesiac fotografie pozýva na množstvo individuálnych a kolektívnych výstav od autorov z celého sveta.

Žiť to bude naplno aj v mestských častiach Bratislavy. Festival Ružinow ponúka filmové, hudobné i bábkové vystúpenia, dokonca aj monodrámu o Ľudovítovi Štúrovi. Vajnorský širáček poskytne prehliadku amatérskych folklórnych súborov a ochotníckych divadiel.

Kultúrne sa budete môcť vyžiť v Galérii Nedbalka, ktorá prináša nové Diela z depozitu, tradičnou súčasťou jesene v Štúdiu L+S je legendárny Festival českého divadla, na druhej strane úplne netradičný bude Nipponfest – festival japonskej a kórejskej kultúry.

Priestory Malokarpatského múzea v Pezinku budú hostiť výstavu Ľuba Navrátila Umelecký úlet. Deti poteší veselé a napínavé dobrodružstvo Chlapčeka a divošky, ktoré sa udeje počas Rozprávkovej soboty v Lozorne.

„Tento víkend sa bude niesť aj v znamení novembrových revolučných udalostí. Festival slobody a ďalšie sprievodné podujatia, či už výstavy, filmové predstavenia alebo dokonca študentský beh, nám opäť pripomenú, čomu vďačíme za dnešnú nezávislosť,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Bratislava24.sk o programe informovala Mária Magdolen, odd. PR a komunikácie – Turizmus regiónu Bratislava/Bra­tislava Region Tourism.

O ďalšom programe na tento víkend sa dozviete tu: Program na tento víkend: Spomienka na novembrové udalosti, hudobná burza aj špeciálny trh

Foto: Turizmus regiónu Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM