Rôzne

Pre bratislavské kúpaliská sa začala sezóna, teplota vody je nad 20 stupňov Celzia

Pre viaceré kúpaliská v hlavnom meste znamená tento víkend začiatok sezóny. Už v piatok mali otvoriť svoje brány kúpaliská Rosnička, Lamač, Tehelné pole a Delfín, od dnešného dňa sa už môžu okúpať aj návštevníci Zlatých pieskov.

Ilustračný obrázok k článku Pre bratislavské kúpaliská sa začala sezóna, teplota vody je nad 20 stupňov Celzia
Zdroj: TASR

O začatí letnej sezóny na bratislavských kúpaliskách na svojej internetovej stránke informuje Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta.

„Prišlo dosť veľa návštevníkov, najmä rodiny s deťmi, je tu asi 70 až 80 ľudí,“ povedal prevádzkar bratislavského kúpaliska Tehelné pole Jozef Čižmár. Podľa jeho slov sa asi polovica ľudí kúpala, zvyšok sa opaľoval. Návštevnosť považuje za štandardnú, v uplynulom roku však prišlo počas prvého otvoreného víkendu viac ľudí. Teplota vody tu dosahuje 21 stupňov Celzia.

Podľa vedúceho kúpaliska Delfín a Tehelné pole Mareka Školeka teplota vody na Delfíne dnes dosahuje 24 až 25 stupňov Celzia. „Vodu môžeme zohrievať, prišlo asi 50 ľudí. Na to, že je iba máj, je to dobré číslo,“ skonštatoval.

Na kúpalisku v Lamači bolo podľa jeho prevádzkara Romana Artima asi 20 až 30 ľudí. „Je to tak každý rok, chvíľu to trvá, kým si ľudia zvyknú chodiť,“ vysvetlil.

Od 3. júna sa bude možné okúpať na krasňanskom kúpalisku a od 10. júna i na račianskom.

Prečítajte si tiež: Bratislavské kúpaliská zahajujú letnú sezónu. Ktoré z nich už môžete navštíviť?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM