Maros Palesch Rôzne

Pravica chce riešiť dozorné rady

Pravicové strany v bratislavskom mestskom zastupiteľstve chcú riešiť súčasnú situáciu v hlavnom meste. Nie sú spokojné s informovaním o finančnom stave Bratislavy, s chýbajúcimi námestníkmi primátora a obsadením dozorných rád v podnikoch s majetkovou

Žiadajú primátora Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smeru-SD), aby do 14 dní predložil poslancom správu o skutočnej finančnej situácii mesta.

„Vyzývame primátora, aby navrhol kandidátov na zvolenie viceprimátorov a predložíme MsZ návrhy na obsadenie dozorných rád v kľúčových podnikoch,“ povedal za strany SDKÚ-DS, Most-Híd, SaS, OKS a KDH Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS) na brífingu pred rokovaním mestského zastupiteľstva.

Ide o spoločnosti Dopravný podnik Bratislava, Odvoz a likvidácia odpadu, Bratislavská vodárenská spoločnosť a Metro Bratislava.

Nesrovnal dodal, že do dozorných orgánov podnikov navrhnú aj zástupcov opozície. Výnimkou je mestský poslanec Slavomír Drozd (Smer-SD), bývalý starosta Ružinova, ktorý sa podľa názoru pravice neosvedčil pre výkon funkcie na svojom bývalom poste. S nomináciou Drozda nesúhlasí tiež mestský poslanec a súčasný starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH).

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM