Monika Földešiová Tlačové správy

Praktické, úsporné a ako darček ideálne: Je tu vychytávka, ktorá by nemala chýbať v žiadnej domácnosti

Čo by ste povedali na to, keby existovalo zariadenie, ktoré vám umožní ľahší život vo vašej domácnosti? Ktoré šetrí čas, peniaze, energiu a v konečnom dôsledku emisie a životné prostredie? Existuje totižto nástroj, vďaka ktorému budete mať jasný prehľad o tom, čo obsahuje vaša chladnička...

Ilustračný obrázok k článku Praktické, úsporné a ako darček ideálne: Je tu vychytávka, ktorá by nemala chýbať v žiadnej domácnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Kto by nechcel mať doma pomocníka menom James? Nie, nie je to sluha slávneho lorda Nortona :) Ale smart zariadenie vyvinuté vďaka projektu DOOB – elektronické nákupné centrum, o ktorom sme vás už informovali v článku Nakupujte pohodlne cez DOOB: Tovar vám dovezú domov do dvoch hodín.

Táto šikovná vecička vám pomôže urobiť poriadok vo vašej chladničke i v komore a vy tak pri každom nákupe budete mať prehľad o tom, ktoré z už vašich kúpených produktov prešli dátumom spotreby.

„V spolupráci s výrobcami domácich spotrebičov a špecialistami z vybraných univerzít sme vyvinuli aplikáciu a zariadenie, ktoré monitoruje potraviny, kontroluje ich expiráciu a dennú spotrebu,“ približuje nápad Peter Barilla.

Ako to funguje?

Malé ergonomické zariadenie (podobné routru) si doma umiestnite na ľubovoľnom mieste podľa vašej potreby, najlepšie do kuchyne. Má digitálny displej, zabudovanú batériu, ktorá sa nabíja nabíjačkou. Zariadenie je pripojené na WIFI. Je vybavené pohybovým senzorom, ktorý zachytí potrebný pohyb v kuchyni. Užívateľa upozorňuje aj vizuálne prostredníctvom svetelnej diódy.

Každý produkt má svoj kód. Ak nakupujete tovar v elektronickom nákupnom centre DOOB, všetky potraviny sa dostávajú do aplikácie, ktorú si stiahnete do svojho telefónu, automaticky. Ak nakúpite inde, zariadenie James vám ho doma nasníma cez prijímač. Dokonca si môžete vybrať medzi zariadením s kratším alebo s dlhším dosahom.

Tip pre vás: Radíte sa k tzv. starej škole a nepoužívate smartfón a mobilné aplikácie? Nič to. James-a môžete použiť aj bez toho. Na displeji prístroju si doma pozriete, čo treba dokúpiť a jednoducho si spravíte zoznam na papier.

Upozorní na končiacu spotrebu

Končí vám trvanlivosť masla? šunky? Kto to má všetko ustriehnuť pri všetkých tých každodenných povinnostiach? Aplikácia na to upozorní. Jediným kliknutím v aplikácii vidí človek prehľad svojej chladničky či komory.

Efektívnejšie nakupovanie

Dokáže vám lepšie zmanažovať váš nákup. Tým, že má človek prostredníctvom aplikácie k dispozícii hneď a kdekoľvek prehľad tovaru doma, nemusíte kupovať tovar, ktorý nepotrebujete a už nikdy viac nezabudnete na tovar, ktorý potrebujete.

Plánovanie nákupu

Prostredníctvom aplikácie si viete naplánovať nákup pri nejakej pripravovanej akcii na zvolený deň dopredu. Alebo môže využiť zautomatizovanú možnosť a to buď:

  • predvolenej frekvencii nákupu konkrétneho tovaru (napr.: každý štvrtok, každý druhý týždeň)
  • predvolenom minimálnom množstve tovaru v domácnosti (napr. zákazník chce mať doma vždy minimálne 2 jogurty. Ak niekto v domácnosti spotrebuje jogurt a v chladničke ostanú už len 2, užívateľ si vie automaticky naplánovať nákup.
  • zadaním akciovej ceny – ak akýkoľvek obchodník na DOOB ponúkne na predaj tovar v tejto akciovej cene, automaticky vie zákazník nakúpiť tento tovar bez toho, aby denne musel sledovať pohyb ceny tohto tovaru.

Vždy výhodný nákup

Ako sme už spomínali, aplikácia je prepojená s DOOB nákupným centrom. Pri dopĺňaní potravín má možnosť vždy výhodného nákupu. Ak napríklad cestoviny ponúkajú 4 obchodníci, zákazník si porovná ceny a tak môžete kúpiť tie cenovo najlepšie.

Šetrenie životného prostredia

Tým, že sa vie užívateľ kedykoľvek a kdekoľvek pozrieť do svojej aplikácie, vidí zoznam svojho tovaru doma. Tak pri akomkoľvek nákupe nemôže kúpiť už to, čo doma je. Rovnako vidí končiacu spotrebu tovaru a je upozornený na to, vie že ho musí spotrebovať, aby predišiel jeho zbytočnému vyhodeniu.

Zdravší životný štýl

Cieľom zariadenia je aj zlepšiť životosprávu zákazníkov. Priamo na mieru vie táto aplikácia navrhnúť ideálny spôsob stravovania každému, kto ju bude využívať vo svojom počítači, smartfóne alebo tablete.

Cez svoju aplikáciu ŽIVOTOSPRÁVA si nastavíte svoj profil. Zadáte svoje základné údaje – vek, váha, výška, zamestnanie, chronické ochorenie,… Aplikácia porovná tieto údaje, vypočíta BMI. Podľa tohto výsledku sa zameria na zlepšenie stavu. Navrhne vhodný jedálniček pre obéznych i podvýživených, pre ľudí s rôznymi zdravotnými problémami, navrhne aj vhodnú a primeranú fyzickú aktivitu.

Aplikácia je natoľko vyvinutá, že zaznamenáva nutričné hodnoty daného tovaru, čiže vám na základe obsahu vašej chladničky odporučí, aké potraviny by ste si mali kúpiť, aby bola vaša strava vyvážená.

Malý bonus na záver

Aplikácia vám ponúkne aj zdravé a chutné recepty. Tie sú samozrejme vyberané podľa potravín, ktoré sú vo vašej domácnosti. Ak k vybranému receptu chýbajú niektoré suroviny, môžete urobiť hneď nákup za najvýhodnejšie ceny a tovar máte do 2 hodín doma. A spokojne môžete pokračovať vo varení.

LEN TERAZ lacnejšie!

Ak sa poponáhľate, v rámci predpredajovej akcii dostanete až 50% zľavu na nákup tohto „múdreho“ zariadenia. Zľavnená cena 92 eur trvá do odvolania!

Viac informácií nájdete aj na stránke http://www.doob.company/

(PR) – Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM