Jakub Haršany Kultúra

Pracovný týždeň ponúkne začiatok výstavy o kozmonautike či tradičný Dobrý trh

Najbližšie dni prinesú, okrem voľného dňa, aj viacero zaujímavých podujatí. Pozrite sa, na čo sa môžete počas týždňa tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň ponúkne začiatok výstavy o kozmonautike či tradičný Dobrý trh
Zdroj: Dnes24.sk

Cosmos Discovery

V pondelok začína svetová výstava o kozmonautike Cosmos Discovery. Výstava je rozdelená do 10 galérií, v ktorých návštevníci uvidia viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR. Výstava ponúka skvelú zábavu pre celé rodiny. Môžete sa dotknúť Mesiaca, usadiť sa do riadiacej kabíny raketoplánu či vstúpiť na palubu vesmírnej stanice.

Viac o výstave sa dozviete TU.

Pondelok (potrvá do 31. 10.) / prvý deň od 14:00, ostatné dni od 9:00 / INCHEBA – Expoaréna / vstupné 14 eur

Koncert Kevin Drumm

Ak máte radi experimentálnu hudbu, nezmeškajte koncert američana Kevina Drumma. Chicagský eletronik a gitarista patrí už od 90. rokov k prominentom svetovej experimentálnej scény. Drummov hudobný štýl siaha od drsnejších polôh dronu, noisu či metalu až po sústredené ambientné sondy skúmajúce hranice vnímania.

Pondelok / 20:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / vstupné 6 eur

Pre šikovné ručičky

Chcete stráviť príjemné popoludnie so svojimi najmenšími? Zoberte ich do tvorivých dielní, ktoré sú zamerané na rozvoj zručnosti, kreativity a fantázie detí, s využitím rôznych výtvarných techník. Dielne sú určené pre deti od 3 do 10 rokov a sú vedené lektorkou Angelikou Paulíkovou.

Utorok / 16:00 / CC Centrum, Jiráskova 3 / vstupné 2 eura

Michal Bugala Group

Zažite koncert gitaristu Michala Bugalu, ktorý koncom roka 2008 založil vlastnú formáciu pod názvom Michal Bugala Group, ktorá je vyústením jeho kompozičných aktivít. V skupine sa prezentuje už aj ako skladateľ. Inšpiráciu čerpá v hudbe jazzových skupín ako sú Mike Moreno Group, Christian McBride Band či Kendrick Scott Oracle.

Streda / 20:00 / Divadlo Aréna / vstupné 8 eur

Dobrý trh na Panenskej

Príďte si sviatočný deň užiť na Panenskú ulicu, kde vás čaká obľúbené podujatie Dobrý trh s vyše 150 stánkami a bohatým programom. Trh tento rok oslávi svoje piate narodeniny. V rámci osláv sa bude krstiť komunitná mapa plná skvelých tipov, čo sa dá na Panenskej vidieť, robiť a zažiť. Návštevníkov čakajú aj workshopy, koncerty a tradične pohodová atmosféra.

Viac o programe sa dozviete TU.

Štvrtok / od 10:00 / Panenská ulica / vstup voľný

Dychfest ZDHS 2016

Fanúšikovia dychovej hudby si prídu na svoje už v piatok, kedy začne, pri príležitosti 150. výročia vzniku Vajnorskej dychovej hudby, Dychfest ZDHS 2016. Diváci zažijú festivalový predkrm na Hviezdoslavovom námestí, kde prebehnú koncerty vo forme hudobných pozvánok. Zahrá tu 11 z Ivánky. Hlavný program bude pokračovať počas víkendu v Parku pod Lipami vo Vajnoroch.

Viac sa dočítate TU.

Piatok / 18:00 / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Čítajte aj: OBRAZOM: Nahliadnite do zákulisia Slovenského národného divadla

Program na týždeň
11
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM