Jakub Haršany Kultúra

Pracovný týždeň ponúkne kultúru, umenie aj hudobné koncerty

Niekoľko zaujímavých podujatí je pripravených na najbližší pracovný týždeň, ktorý zakončí festival, na ktorý sa už určite teší množstvo Bratislavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň ponúkne kultúru, umenie aj hudobné koncerty
Zdroj: Facebook

Augustový Fotopondelok

Stretnutie fotografov a priaznivcov fotografie, pri ktorom hostia diskusnou formou predstavia svoju aktuálnu tvorbu. Na augustovom Fotopondelku sa stretnú česko-slovenskí fotografi rôznych generácií. Medzi hosťami bude aj Leontína Berková.

Viac sa dozviete TU.

Pondelok / Slovenská národná galéria, Café Berlinka / 19:00 hod. / vstup voľný

Monografia Karol Plicka

Projekt Čítajme slovenskú literatúru predstaví život a tvorbu Karola Plicku (1894 – 1987), ktorý bol etnograf, folklorista, zberateľ ľudových piesní, fotograf, scenárista, režisér, kameraman. O Plickovom diele a živote porozpráva autor monografie Marián Pauer, ktorý profesora Plicku poznal osobne.

Utorok / Letná čitáreň U červeného raka, Michalská 26 / 18:00 hod.

Šermiarske utorky

Na návštevníkov čakajú zábavné šermiarsko-divadelné vystúpenia, scénky, ukážky bojového umenia z obdobia gotiky, renesancie a baroka či ukážky šermiarskych techník. Účinkuje skupina historického šermu Corvus Arma – Havrani.

Utorok / Stará radnica / 18:30 hod. / vstup voľný

Jana Gavačová trio

Hudobný koncert, na ktorom zaznie jazz, brazílska bossanova aj francúzsky šansón v podaní tria Jana Gavačová – spev, Ľuboš Brtáň – gitara a Martin Kapusník – kontrabas.

Streda / Eurovea / 19:00 hod. / vstup voľný

Bohyňa vo vani

Divadelné predstavenie Bohyňa vo vani je komédia o tom, ako si Ľudovít Štúr poradí s dvoma gangstermi súčasnosti. Každá doba prináša čosi nové a krásna žena vo vani robí divy. Režisérsku taktovku drží Karol Vosátko.

Streda / Zichyho palác, Ventúrska 9 / 20:30 hod. / vstupné 7 eur

Zuzana Mikulcová Band

Koncert speváčky Zuzany Mikulcovej, ktorá spolu s členmi kapely Štefanom Szabóm, Michalom Šelepom a Rolandom Uškovitšom predstaví svoju tvorbu. Jej texty sú doplnené soulovým feelingom, energiou a zaujímavými aranžmánmi.

Štvrtok / The Peach, Mariánska 3 / 20:00 hod. / vstupné dobrovoľné

Uprising reggae festival

Fanúšikovia menšinových hudobných žánrov sa už určite nemôžu dočkať festivalu, ktorý každoročne priláka okrem tisícov Slovákov aj zástupy turistov a hudobných fanúšikov zo všetkých okolitých krajín. Návštevníci sa môžu tešiť na lineup plný svetových a domácich hudobných hviezd.

Viac o programe sa dočítate TU.

Piatok – Sobota / Zlaté piesky / Piatok 12:00 hod. / vstupné 50 eur

Čítajte aj: OBRAZOM: Rómska hudba a tance ovládli Devín

Program na týždeň
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM